Persbericht - vrijdag 1 maart 2024

Dit is het persbericht van vrijdag 1 maart 2024.

Persbericht

Verkeersinbreuken

Donderdag om 20.10u controleerde een anonieme patrouille in de Werkhuizenstraat in Kessel-Lo een voertuig met Nederlandse nummerplaten. De politie kon via de databank vaststellen dat de nummerplaten niet aan het voertuig in kwestie toebehoorden. De 28-jarige bestuurster kon niet verklaren waarom de Nederlandse nummerplaten op dit voertuig hingen. Op basis van het chassisnummer konden de inspecteurs vaststellen dat de technische keuring van de auto niet meer geldig was, en uit verder onderzoek bleek dat de wagen ook niet verzekerd was. Om die reden werd het voertuig in beslag genomen. De politie stelde proces-verbaal op. 

Vrijdag omstreeks 02.45u merkte een politiepatrouille een automobilist op die aan hoge snelheid in de Brusselstraat in Leuven reed. De inspecteurs zetten de wagen aan de kant voor een controle. Tijdens deze controle legde de 24-jarige bestuurder een positieve alcohol- én drugstest af. De man moest zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen inleveren. Hij had het document echter niet op zak. De politie stelde proces-verbaal op en zal de zaak verder opvolgen.

 

Verkeerscontrole

Vrijdagnamiddag deed de Leuvense verkeerspolitie een controle met de klemtoon op het gebruik van de gsm aan het stuur. Deze controle kadert in de actiemaand uitgaande van het Leuvense parket. De motorrijders stelden zich op op de Diestsevest in Leuven. Op nauwelijks iets meer dan een uur tijd, werden zes overtreders betrapt. Allen hadden ze de gsm in de hand tijdens het rijden. Overeenkomstig de richtlijn van het parket, moesten alle zes de bestuurders hun rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen inleveren. De politie zal in de maand maart nog bijkomende controles op gsm-gebruik aan het stuur op touw zetten.