Persbericht - vrijdag 29 maart 2024

Dit is het persbericht van vrijdag 29 maart 2024.

Persbericht

Inbraak

Donderdag werd er ingebroken in een woning in de Huttelaan in Heverlee. Het waren de bewoners die deze vaststelling deden wanneer ze thuiskwamen. Ze waren slechts een drietal uur afwezig geweest. De verdachte forceerde een venster en kon zo de woning betreden. Er werden verschillende kamers doorzocht. De inbreker ging uiteindelijk aan de haal met enkele juwelen. De politie kwam ter plaatse voor de vaststellingen en stelde proces-verbaal op. 


Verkeersongevallen

Donderdag om 16u kwam een fietsster ten val op de Geldenaaksebaan in Heverlee. De 32-jarige vrouw reed in de richting van Leuven, wanneer ze in de buurt van het kruispunt met de Petrusberg plots een werfhek tegen zich kreeg. Vermoedelijk waaide het hek om, net op het moment dat ze voorbijreed. Door de klap kwam de vrouw ten val. Ze liep lichte verwondingen op, maar ze wenste geen dringende medische bijstand. Haar jas raakte beschadigd en ook de fiets liep averij op. De politie werd verwittigd en stelde proces-verbaal op. Ook de aannemer van de werf werd in kennis gesteld. 

Een poosje later, omstreeks 16.45u, botsten een automobilist en de bestuurder van een speed pedelec tegen elkaar in de Beemdenstraat in Kessel-Lo. Zowel de 61-jarige autobestuurder als de 34-jarige bestuurder van de speed pedelec kwamen uit de richting van de Lentedreef. De dertiger wilde rechtdoor het Provinciedomein inrijden, de automobilist draaide linksaf om de parking te bereiken. Hierbij liep het mis, want de beide bestuurders botsten tegen elkaar. De bestuurder van de speed pedelec kwam ten val en liep verwondingen op aan zijn linkerarm en in zijn gezicht. Hij werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. De politie kwam ter plaatse voor de vaststellingen. De alcoholtest wees uit dat de automobilist licht geïntoxiceerd was. Zijn rijbewijs werd voor drie uur ingehouden. De politie stelde proces-verbaal op.