Persbericht - woensdag 12 juni 2024

In het persbericht van 12 juni 2024 komen een aantal verkeersongevallen aan bod.

Persbericht

Een dertiger uit Lubbeek, die dinsdag even voor middernacht op de Dirk Boutslaan met zijn auto aan kant werd gezet, legde een positieve drugstest af en moest zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen inleveren. De man werd door een patrouille opgemerkt omdat hij er een nogal sportieve rijstijl op nahield. De alcoholtest die hij aflegde was negatief, de drugstest echter positief. 

Dinsdag even voor 19 uur kwamen een bromfietser en een fietser op het kruispunt van de Brusselsestraat en de Franz Tielemanslaan met mekaar in aanrijding. De dame die met de fiets reed, een 19-jarige studente, liep door de klap verwondingen op aan het linker been. Zij werd met een ziekenwagen overgebracht naar het Heilig Hartziekenhuis. De bestuurder van de bromfiets, een 29-jarige Leuvenaar, legde een positieve drugstest af. De man gaf toe in de loop van de dag cannabis gebruikt te hebben. Ook zijn passagier bleek positief te testen. Eerst had de passagier beweerd dat hij de bestuurder was, maar dat bleek al snel een leugen te zijn. De echte bestuurder had eerder een rijverbod opgelegd gekregen en mocht dus helemaal niet rijden. De bromfiets werd versleept naar de stallingsplaats van politie. De bestuurder zal het opnieuw voor de rechter mogen uitleggen. 

Dinsdagavond omstreeks 17 uur raakten op de Meerdaalboslaan 3 voertuigen betrokken in een kopstaartaanrijding. De bestuurder van de auto in het midden, wiens auto langs achter werd aangereden, had last van een pijnlijke rug en werd met een ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. De chauffeur van de aanrijdende auto en de bestuurder van het eerste voertuig bleven ongedeerd. 

Het aanrijdende voertuig moest worden versleept. De bestuurder van deze auto legde een positieve alcoholtest af. Hij verklaarde tijdens het rijden even te zijn afgeleid door zijn éénjarige dochter die bij hem in de auto zat. Ook zij bleef ongedeerd. Het ongeval zorgde een tijdlang voor verkeershinder tijdens de avondspits.

Labels