Persbericht - woensdag 17 april 2024

In het persbericht van 17 april besteden we onder andere aandacht aan enkele verkeersongevallen.

Persbericht

Verkeersongevallen

Dinsdag om 22.30u raakte een 34-jarige fietsster lichtgewond bij een verkeersongeval. De vrouw reed met haar fiets op het fietspad op de Tiensesteenweg in Leuven, in de richting van de Tiensepoort. Ter hoogte van het kruispunt met de Tivolistraat kwam het tot een aanrijding met een personenwagen die uit de Tivolistraat kwam. De 54-jarige autobestuurster reed een beetje vooruit om een beter overzicht over het kruispunt te hebben, maar hierbij kwam het tot een botsing. De fietsster kwam als gevolg van de aanrijding klem te zitten onder de voorzijde van de auto. De brandweer kwam eraan te pas om de auto op te heffen en de vrouw uit haar benarde positie te bevrijden. Als bij wonder raakte de fietsster slechts lichtgewond aan haar linkerenkel. Ze werd met de ziekenwagen naar het Heilig-Hartziekenhuis gebracht voor verzorging. 

Beide bestuurders legden een negatieve alcohol- en drugstest af. De politie stelde proces-verbaal op. 

Woensdag om 3.40u gebeurde er een verkeersongeval op de Bondgenotenlaan in Leuven. Een 18-jarige fietser botste er tegen de achterzijde van een stilstaande taxi. De politie kwam ter plaatse en stelde vast dat de jongeman een positieve alcoholtest aflegde. Hij liet weten afgeleid geweest te zijn en de taxi niet opgemerkt te hebben. De tiener raakte gewond in het gezicht en werd overgebracht naar het Heilig-Hartziekenhuis. De taxibestuurder legde een negatieve alcohol- en drugstest af. De politie stelde proces-verbaal op. 

Diefstal

In de nacht van dinsdag op woensdag kreeg een woning in de Strijdersstraat in Leuven ongewenst bezoek. De dief maakte handig gebruik van de sleutel die de bewoners op de buitenzijde van de voordeur vergeten waren, om de woning binnen te dringen. De onbekende verdachte ging aan de haal met een klok en een gsm. De politie kwam ter plaatse voor de vaststellingen en stelde proces-verbaal op. 

Labels