Persbericht - woensdag 22 mei 2024

In het persbericht besteden we aandacht aan enkele inbraken en een verkeerscontrole.

Persbericht

Inbraken

 

Dinsdag stelden arbeiders van twee grote bouwwerven aan de Gaston Geenslaan in Heverlee vast dat er ingebroken werd in verschillende werfcontainers. De inbrekers braken de containers open en gingen aan de haal met heel wat toestellen. In één container werd zelfs een gat geslepen dat groot genoeg was om door te kruipen. Het nadeel betreft onder andere een werfradio, meetapparatuur zoals een lasermeter en een theodoliet, walkietalkies, slijpmachines en een lastoestel. De politie kwam ter plaatse voor de vaststellingen en opende een onderzoek. 

Ook in een woning in de Partisanenstraat in Kessel-Lo kreeg men in het verlengde pinksterweekend ongewenst bezoek over de vloer. Wanneer de bewoners dinsdag terugkwamen van vakantie, stelden ze vast dat een raam aan de achterzijde van de woning stukgeslagen was. De verdachte klom op het dak van de veranda om zo aan het raam op de eerste verdieping te geraken. De hele woning werd overhoop gehaald, maar het was niet onmiddellijk duidelijk of er ook effectief iets gestolen werd. Tijdens de inbraak plaatste de inbreker een stoel langs de binnenzijde van de voordeur om de deur te blokkeren. De politie verwittigde het labo voor sporenonderzoek. Er werd ook een buurtonderzoek gedaan, maar voorlopig is er nog geen spoor naar de dader(s).

Verkeerscontrole

Dinsdag deed de Leuvense politie een verkeerscontrole. 41 bestuurders moesten een alcoholtest afleggen, allen met negatief resultaat. Van vijf gecontroleerde voertuigen was de geldigheid van de technische keuring vervallen. Eén van deze voertuigen was een vrachtwagen. De boete van 1.000 euro werd ter plaatse betaald. Drie gsm’ende fietsers kregen een boete, net zoals zes automobilisten zonder gordel. Voorts gingen ook 12 foutgeparkeerde voertuigen op de bon. Eén bromfietser zonder helm en twee autobestuurders die in de verboden richting reden, mogen zich ten slotte ook aan een proces-verbaal verwachten.

Labels