Persbericht - woensdag 28 februari 2024

Dit is het persbericht van woensdag 28 februari 2024.

Persbericht

Verkeersinbreuken

Dinsdag rond 13.20u merkte een politiepatrouille op de Bondgenotenlaan in Leuven een bromfiets op die een bijzonder geluid maakte. De inspecteurs hadden redenen om aan te nemen dat de bromfiets opgedreven was. Om die reden werd de 33-jarige man onder begeleiding van een motorrijder van de Leuvense politie meegenomen naar het commissariaat. Daar werd de bromfiets op de geijkte rollentestbank geplaatst. De brommer bleek uiteindelijk 90 km/u te halen, in plaats van de toegestane 25 km/u voor een bromfiets klasse A.

De politie nam de bromfiets tijdelijk in beslag en stelde proces-verbaal op.

 

Verkeersongevallen

Dinsdag om 13.45u gebeurde er een verkeersongeval met stoffelijke schade op de Tervuursevest in Leuven. Een 29-jarige automobilist die komende van de Kapucijnenvoer richting Koning Boudewijnlaan reed, stopte voor het rode verkeerslicht onder het viaduct. Het voertuig werd langs achter aangereden door een 20-jarige autobestuurder. Beide bestuurders verlieten hun wagen, maar de 20-jarige man was dadelijk geagiteerd en verbaal agressief. De politie werd opgetrommeld om te bemiddelen. De inspecteurs stelden vast dat de bestuurder van het aanrijdende voertuig vermoedelijk onder invloed was. De alcoholtest bevestigde dit vermoeden, en ook de drugstest was positief. De twintiger weigerde nadien nog zijn medewerking aan het vervolg van de procedure drugs in verkeer.

Het gedrag van de man was zo onvoorspelbaar dat de politie genoodzaakt was hem van zijn vrijheid te beroven. Hij werd in de cel ondergebracht om te ontnuchteren.

In het voertuig van de man, dat als gevolg van het ongeval niet meer rijvaardig was en getakeld moest worden, trof de politie een grote fles lachgas aan. Die werd in beslag genomen. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. De politie stelde de nodige processen-verbaal op.

Dinsdag even voor 16u botste een 43-jarige automobilist frontaal tegen een boom op de Eénmeilaan in Kessel-Lo. Om een onbekende reden raakte de man, die richting Baron August De Becker-Remyplein reed, van de rijbaan af en kwam tegen een boom tot stilstand. De bestuurder hield aan de botsing enkele snijwonden in zijn gezicht over. De ziekenwagen werd ter plaatse gevraagd. De ambulanciers verzorgden de man op de plaats van het ongeval. De auto raakte zwaar beschadigd en moest getakeld worden. De politie kwam ter plaatse en onderwierp de chauffeur aan een alcoholtest, met positief resultaat. De bestuurder moest zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen inleveren.

De politie stelde proces-verbaal op.

 

Inbraak

Dinsdag om 14u merkte de bewoonster van een appartementsgebouw in de Tervuursestraat in Leuven op dat de toegangsdeur tot één van de appartementen openstond. De vrouw vond dit verdacht en verwittigde de politie. De inspecteurs stelden vast dat er effectief ingebroken werd. De verdachte had het cilinderslot van de toegangsdeur tot het appartement uitgeboord en geraakte op die manier binnen. In het appartement werden alle kamers doorzocht. De bewoners van het appartement werden verwittigd en kwamen ter plaatse. Zij zagen dat er onder andere juwelen, cash geld en kleding gestolen werd. De politie deed de vaststellingen en stelde proces-verbaal op.