Persbericht - zondag 16 juni 2024

Dit is het persbericht van zondag 16 juni 2024, met de resultaten van een controle op alcohol en drugs in het verkeer en een man die met een nepwapen op de trein werd aangetroffen.

Persbericht

Verkeer

De Leuvense verkeerspolitie controleerde zaterdagavond- en nacht 232 bestuurders op alcohol en drugs. Daarvan hadden er 8 te veel gedronken. Van 4 van hen werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Verder werden 75 bestuurders geflitst die te snel reden. En 22 foutparkeerders kregen een boete onder de ruitenwisser. 

De alcohol- en drugscontroles vonden plaats op verschillende plaatsen waar telkens voor korte tijd werd halt gehouden. De verkeersteams vatten onder meer post in de Vaartstraat, de Liemingenstraat, de Fredrik Lintstraat, de Aarschotsesteenweg, de Hulsberg en de Mechelsesteenweg. Eén van de chauffeurs die meer dan een glas te veel had gedronken en ter plaatse een rijverbod kreeg opgelegd, was een buitenlander. Hij moest zijn boete van 1.280 euro onmiddellijk betalen. 

Het anonieme flitsvoertuig controleerde op de Naamsesteenweg en in de Donkerstraat op plaatsen waar maximaal 50 km/uur mag gereden worden en op de Tervuursesteenweg in een zone 30 km/uur met als totaalresultaat 75 overtreders.

Tijdens de actie werd ook een 14-jarige uit Bierbeek aangetroffen die een plezierritje maakte met de bromfiets van zijn vader, zonder diens medeweten. De jongeman werd zaterdagavond omstreeks 20 uur op de Tivolibrug gestopt naar aanleiding van een overtreding die hij maakte met de bromfiets. Een rijbewijs kon hij uiteraard niet tonen en ook de documenten van de bromfiets had hij niet bij zich. De tiener verklaarde dat hij er stilletjes tussenuit was gemuist met de bromfiets, zonder medeweten van zijn vader. Hij zei de bromfiets zelfs te voet een eindje van huis te hebben geduwd om dan pas het voertuig te starten, zodat zijn vader hem niet zou horen vertrekken. De vader werd verwittigd en mocht zijn zoon komen ophalen in het politiecommissariaat. 

 

Met nepwapen op trein

Een zestal tieners uit Wallonië die met de trein op weg waren naar Oostende werden zaterdagochtend tijdens een tussenstop in Leuven uit de wagon gehaald nadat een treinbegeleider had gemeld dat één van hen een wapen bij zich had. Eenmaal in Leuven aangekomen werden de verdachten één voor één van de trein gehaald. Bij de oudste van hen, een man van twintig, werd inderdaad een wapen aangetroffen. Het ging om een speelgoedrevolver. Waarom de man deze had meegenomen tijdens een trip met vrienden naar zee, daar had hij geen zinnige uitleg voor. Hij werd meegenomen naar het commissariaat voor verhoor waar proces-verbaal werd opgesteld. Hij kon pas enkele uren later zijn vrienden aan de kust vervoegen. 

Labels