Persbericht - zondag 21 april 2024

Dit is het persbericht van zondag 21 april met een verkeersongeval op het kruispunt van de Petermannenstraat met de Tessenstraat en een uitslaande woningbrand in de Escoriallaan in Leuven, een inbraak in de Platte Lostraat in Kessel-Lo, een grootschalige controle op rijden onder invloed en de flitsmarathon van afgelopen vrijdag.

Persbericht

Verkeersongeval

Zaterdag om 10.45u gebeurde er een verkeersongeval op het kruispunt van de Petermannenstraat met de Tessenstraat. Een 26-jarige bestuurder kwam van de Brouwersstraat en volgde linksaf de hoofdrichting naar de Tessenstraat. Uit de Petermannenstraat kwam een andere autobestuurder. Deze laatste negeerde het stopbord en botste tegen de rechterflank van de auto van de twintiger. De 26-jarige man verliet zijn voertuig met de bedoeling de schade op te meten en het aanrijdingsformulier in te vullen. De bestuurder van het andere voertuig dacht er evenwel anders over en poetste de plaat. Bij het verkeersongeval was de nummerplaat van het vluchtende voertuig echter op de grond gevallen. Aan de hand hiervan zal de politie verder onderzoek voeren. 


Inbraak

Zaterdagavond werd er ingebroken in een woning in de Platte Lostraat in Kessel-Lo. Een onbekende verdachte maakte gebruik van de korte afwezigheid van de bewoners om de achterdeur te forceren en zo het huis binnen te dringen. In de woning werden diverse kasten doorzocht. De verdachte nam ook nog de moeite om een kast in de gang van het huis voor de voordeur te schuiven. Het was niet onmiddellijk duidelijk wat de omvang van de buit was. De politie kwam ter plaatse voor de vaststellingen en stelde proces-verbaal op. 


Verkeerscontrole

Zaterdagavond en -nacht deed de Leuvense politie een grootschalige controle op rijden onder invloed. Er werd postgevat op de Tervuursevest, de Tiensesteenweg en de Koning Boudewijnlaan. Bijna 700 bestuurders werden onderworpen aan een alcoholtest. 11 onder hen zaten boven de toegestane limiet en moesten hun rijbewijs voor enkele uren inleveren. Het rijbewijs van één van hen werd zelfs voor 15 dagen ingetrokken. Voorts werden er ook enkele andere inbreuken vastgesteld, zoals een vervallen keuring of zich niet houden aan de voorwaarden gekoppeld aan het voorlopig rijbewijs.


Flitsmarathon

speed marathon

De politie van Leuven voert dagelijks snelheidscontroles uit, dus ook tijdens de flitsmarathon van afgelopen vrijdag. Deze 24 uursoperatie vond op Europese schaal plaats, onder toezicht van Roadpol, het Europese netwerk van de wegpolitie.

Er werd op zeven verschillende plaatsen bemande snelheidscontrole gedaan. Het flitstoestel werd onder andere opgesteld in de Jan Van Avondtstraat in een schoolomgeving, in de Tessenstraat, de Koetsweg en de Celestijnenlaan. De snelheid van 1185 voorbijrijdende voertuigen werd gemeten. 1036 bestuurders hielden zich keurig aan de snelheidslimiet. 149 chauffeurs (12,6%) daarentegen werden geflitst en mogen zich aan een boete verwachten. Op de Sint-Jansbergsesteenweg  in Heverlee haalde een snelheidsduivel een snelheid van 89 km/u, terwijl er een limiet van 50 km/u geldt. 

 
Brand

Zondag om 9u moesten de hulpdiensten uitrukken voor een uitslaande woningbrand in de Escoriallaan in Leuven. De 91-jarige bewoonster had zichzelf gelukkig tijdig in veiligheid kunnen brengen. Ze werd opgevangen bij de buren terwijl de brandweer de bluswerkzaamheden uitvoerde. Om de hulpdiensten de ruimte te geven om hun werk te kunnen doen, werd de straat een tijdlang afgesloten. 

De schade aan de woning was aanzienlijk, onder meer door de waterschade als gevolg van het blussen. De woning werd dan ook tijdelijk onbewoonbaar verklaard. De bewoonster werd omwille van rookinhalatie en voor controle met de ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. De brand werd mogelijk veroorzaakt door een brandende sigaret.  

Labels