Persbericht - zondag 23 juni 2024

In dit persbericht delen we de resultaten van een controle op maaltijdkoeriers.

Persbericht

Verkeersongeval

Donderdag rond 21 uur heeft een 48-jarige vrachtwagenbestuurder zich vastgereden op het kruispunt van de Brusselsestraat met de Riddersstraat in Leuven. De chauffeur kwam via de Brusselsestraat uit de richting van de ring rond Leuven en wilde vermoedelijk rechtsomkeer maken. Hij kwam echter in het plantvak terecht en geraakte nadien niet meer weg. Hij bleef halsstarrig proberen weg te rijden door voorwaarts en achterwaarts te manoeuvreren. Een toevallige passant met de fiets zag het gebeuren en stopte. De fietser probeerde de chauffeur duidelijk te maken dat hij moest stoppen met zijn pogingen om weg te rijden. De vrachtwagenbestuurder wist echter van geen ophouden en reed hierbij over de fiets van de passant.

Wanneer de politie ter plaatse kwam, openden de inspecteurs de deur van de cabine en werd de chauffeur gedwongen om uit te stappen. De politie stelde vast dat de bestuurder stomdronken was. Hij werd onmiddellijk van zijn vrijheid benomen en meegenomen naar het commissariaat om in de cel te ontnuchteren. Zijn rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen. 

De takeldienst kwam ter plaatse. Zij slaagden er wel in de vrachtwagen, die als gevolg van de verwoede pogingen van de dronken chauffeur om weg te rijden een lekke band had opgelopen, te verplaatsen. De politie stelde de nodige processen-verbaal op. 

 

Vrachtwagen rijdt zich klem

 

Bromfietscontrole

De verkeersdienst van de Leuvense politie deed vrijdagavond samen met de arbeidsinspectie een controle op maaltijdkoeriers. 23 bromfietsers werden naar de kant gehaald voor een controle. Dit gebeurde op het Engels Plein en op de Grote Markt in Leuven. Alle bestuurders testten negatief op alcohol en drugs. Tien bromfietsen bleken na een test op de rollentestbank een hogere snelheid dan toegelaten te behalen. Drie brommers reden zodanig snel dat ze tijdelijk in beslag genomen werden. De zeven andere bromfietsers kregen een schriftelijke waarschuwing. Eén bestuurder, geen maaltijdkoerier evenwel, reed zonder rijbewijs met een bromfiets klasse B. Zijn voertuig werd op bevel van het parket aan de ketting gelegd.

De arbeidsinspectie stelde vast dat drie maaltijdkoeriers niet in orde waren met de arbeidsovereenkomst. 

Tijdens de verkeerscontrole werden ook vijf fietsers met de gsm in de hand beboet, net zoals tien foutief geparkeerde voertuigen.

Bromfietscontrole

Labels