Persbericht - zondag 25 februari 2024

Dit is het persbericht van zondag 25 februari 2024.

Persbericht

(Poging) inbraken

Vrijdag 15.40u werd een bewoner van een huis in de Werkhuizenstraat in Kessel-Lo opgeschrikt door gestommel aan de achterzijde van de woning. Wanneer de man een kijkje ging nemen, stond hij oog in oog met een onbekende man die in zijn tuin stond. Deze laatste nam de vlucht en werd niet meer aangetroffen. Uit de vaststellingen bleek dat hij over de omheining was geklauterd en aan ramen en deuren gevoeld had met de bedoeling in te breken. Er was geen schade aan de woning. De politie kwam ter plaatse en stelde proces-verbaal op.

Vrijdag tussen 17u en 20u maakte een onbekende verdachte gebruik van de afwezigheid van de bewoonster van een studio in de Leeuwerikenstraat in Heverlee om in te breken. De inbreker klom op het terras van de studio en forceerde een venster om binnen te geraken. In de studio werd alles overhoop gehaald. De verdachte kon een aanzienlijke som cash geld buitmaken. De politie deed de vaststellingen van de inbraak, maar voorlopig is er nog geen spoor naar de dader.

In de Marie Clootsstraat in Wilsele kwam zaterdagochtend dan weer een poging inbraak aan het licht. De bewoonster was vrijdagavond rond 23u thuisgekomen, maar op dat moment had ze niets opgemerkt. ’s Ochtends stelde ze vast dat een hor aan één van de ramen scheefgezakt was. Aangezien de woning voorzien is van bewakingscamera’s, bekeek de bewoonster de beelden. Ze zag dat vrijdagavond om 21u twee mannen aan een deur van het huis aan het prullen waren. Wanneer ze de camera opmerkten, maakten ze die onklaar. Uiteindelijk bleef het bij een poging inbraak en was er geen schade.

En ook een woning in de even verderop gelegen Puttebroekstraat kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag ongewenst bezoek. De dader of daders slaagden erin de woning te betreden zonder schade aan te brengen. Aangezien de woning op het moment van de feiten zo goed als leeg was, viel er geen buit te rapen. Er werd in de tuin een spoor aangetroffen dat een mogelijk verband met de poging inbraak in de Marie Clootsstraat aantoont. De politie zal de zaak verder onderzoeken.

 

Verkeersongeval

Zaterdag om 18.10u gebeurde er een verkeersongeval in de Karel Van Lotharingenstraat in Leuven. Twee personenwagens botsten er tegen elkaar, met beperkte schade aan de voertuigen tot gevolg. Omdat één van de beide bestuurders mogelijk onder invloed van alcohol was, werd de politie erbij gehaald. De ene bestuurder, een 26-jarige man, bleef ongedeerd en legde een negatieve alcohol- en drugstest af. De andere bestuurder, een man van 56 jaar, bleef ook ongedeerd, maar hij legde een positieve alcoholtest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. De politie stelde proces-verbaal op.