Persbericht - zondag 26 mei 2024

In het persbericht van 26 mei 2024 staan enkele verkeersongevallen en verkeersinbreuken centraal.

Persbericht

Verkeersongevallen

Zaterdag omstreeks 00.45u raakte een fietser gewond in de Brusselsestraat in Leuven. De 32-jarige man reed ter hoogte van de Zongang in de richting van het centrum. Uit de Tessenstraat kwam een bestuurder van een bestelwagen de Brusselsestraat richting ring ingereden. Volgens de verkregen verklaringen zou de 45-jarige chauffeur zijn bocht erg ruim genomen hebben, waardoor de fietser moest uitwijken en op het voetpad reed. Daar botste hij tegen een stenen zuil. Hierbij liep de man een grote wonde aan het hoofd op, met veel bloedverlies tot gevolg. De bestuurder van de bestelwagen stopte even verderop in de Brusselsestraat om een levering te doen. Naar zijn zeggen had hij niet gezien dat de fietser gevallen was en was hij daarom niet bij de fietser gestopt. De ziekenwagen kwam ter plaatse voor verzorging van de dertiger. Hij werd nadien overgebracht naar het Heilig Hartziekenhuis. Daar legde hij een positieve alcoholtest af. De bestuurder van de bestelwagen was niet onder invloed. De politie stelde proces-verbaal op. 

Zaterdag om 23.15u stelde een motorrijder van de Leuvense politie vast dat een fietser zwalpend op de Vuurkruisenlaan in Leuven reed, in de richting van het Joanna-Maria Artoisplein, maar dan wel op de rijbaan bestemd voor het verkeer richting Diestsesteenweg. Wanneer de motorrijder bij de man stopte, werd duidelijk dat hij gewond was aan het hoofd en aan zijn linkerknie. Om die reden werd de ziekenwagen ter plaatse gevraagd. De 52-jarige man verklaarde dat hij ergens met de fiets ten val gekomen was, maar dat hij niet meer wist waar. Hij werd voor verzorging overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. De man legde een positieve alcoholtest af. 

Zondag om 06.20u raakte een 24-jarige bestuurster van een elektrische step gewond bij een verkeersongeval op de Aarschotsesteenweg in Wilsele. De vrouw reed met de step op het fietspad in de richting van Wijgmaal. Ter hoogte van het kruispunt met de Marie Thumas Durieuxbrug negeerde ze het rode verkeerslicht en botste tegen een auto die uit de Redersstraat kwam en richting Engels Plein reed. De 46-jarige autobestuurster kon de aanrijding niet meer vermijden. De twintiger vloog over de motorkap van de auto en viel met een klap op de grond. Hierbij liep ze verwondingen op aan haar hoofd en aan haar hand. Ze werd voor verzorging overgebracht naar het Heilig Hartziekenhuis. Beide bestuursters legden een negatieve alcohol- en drugstest af.   

Verkeersinbreuken

Zaterdag rond 03.30u merkte een politiepatrouille een zwalpend voertuig op in de Havenkant in Leuven. Ook verderop op de Aarschotsesteenweg slaagde de chauffeur er niet in in een rechte lijn te rijden. De inspecteurs zetten de bestuurder aan de kant voor een controle. De 33-jarige bestuurder legde een positieve ademtest inzake alcohol af. De verdere procedure weigerde de man echter. Om die reden werd zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

Dit weerhield de dertiger er evenwel niet van om enige tijd later toch terug in zijn wagen te stappen en weg te rijden. De politie zette hem opnieuw aan de kant. Ditmaal werd zijn voertuig op bevel van het parket tijdelijk in beslag genomen. De politie stelde de nodige processen-verbaal op. 

Inbraak

Zaterdagochtend werd vastgesteld dat er werd ingebroken in de Vrije Basisschool Vlierbeek in Kessel-Lo. Een onbekende verdachte forceerde de achterdeur van de sportzaal en drong zo het gebouw binnen. Er werd bij de inbraak een geluidsbox buitgemaakt. Ook in een ander gebouw van de school werd ingebroken. Daar werden enkele klaslokalen doorzocht, maar op het eerste gezicht werd er niets ontvreemd. De politie ging ter plaatse en opende een onderzoek.

Labels