Persbericht - zondag 9 juni 2024

In het persbericht van zondag 9 juni 2024 besteden we aandacht aan een snelheidheidscontrole in de nacht van zaterdag op zondag.

Persbericht

Verkeersongeval

Zaterdag rond 00.35 uur kwam een 58-jarige vrouw op onbekende wijze met haar fiets ten val in de Interleuvenlaan in Heverlee. Wanneer de politie ter plaatse kwam, stelde ze vast dat de vrouw gewond was aan haar hoofd. De fietsster werd met de ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg voor verzorging. Ze legde een positieve alcoholtest af. De politie stelde proces-verbaal op.  

Verkeersinbreuk

 

Zondag om 1.15 uur merkte een politiepatrouille in de Naamsestraat in Leuven een bromfietser op met achterop een passagier zonder helm. De inspecteurs zetten de bromfiets aan de kant voor een controle. De 35-jarige passagier kreeg een boete voor het niet dragen van de helm. De 24-jarige bestuurder legde een positieve alcohol- en drugstest af. Bovendien had hij een gebruikershoeveelheid drugs op zak. De drugs werd in beslag genomen en de bromfiets werd voor 12 uur aan de ketting gelegd. De politie stelde de nodige processen-verbaal op.

 

Snelheidscontrole

In de nacht van zaterdagavond en -nacht deed de verkeersdienst van de Leuvense politie een bemande snelheidscontrole. De snelheid van de voorbijrijdende voertuigen werd gemeten in de Blijde Inkomststraat, op de Vaartdijk en op de Tervuursesteenweg. De snelheid van 811 voertuigen werd gecontroleerd. 50 bestuurders (6,2%) hielden zich niet aan de limiet en werden geflitst. Onder hen was er een laagvlieger die aan 127 km/u over de Tervuursesteenweg scheurde, terwijl er maximaal 50 km/u is toegelaten. Deze chauffeur zal zich voor de rechtbank moeten gaan verantwoorden.

Labels