Politie activeert ALERT-campagne

Dit weekend heeft de Leuvense politie haar ALERT-campagne opnieuw geactiveerd. Verschillende politievoertuigen, waaronder een wagen met ANPR-camera voor nummerplaatcontrole, controleerden tijdens de avond en nacht in verschillende Leuvense woonwijken in Heverlee en Kessel-Lo en keken uit naar verdachte auto’s en personen die zouden kunnen gelinkt worden aan woninginbraken.

Logo Alert

Het aantal inbraken ligt op dit ogenblik nog zeer laag in Leuven en we willen dat zo houden. De verhoogde politionele aanwezigheid, vooral met anonieme patrouilles, moet daartoe bijdragen. De korter wordende dagen zijn voor inbrekers immers de ideale gelegenheid om extra actief te worden. Daarom zullen de komende wintermaanden regelmatig gelijkaardige politieacties worden georganiseerd.

Flyer en Alert-kaartje

In de loop van de volgende dagen bussen de gemeenschapswachten van stad Leuven een flyer met daarop enkele tips om de woning extra te beveiligen en de vraag om verdachte personen of situaties onmiddellijk aan de politie te melden. Een aantal bewoners kreeg ondertussen tijdens de actie zelf al een ALERT-kaartje in de bus. Het gaat dan om woningen waarvan de patrouilles vaststelden dat deze huizen ook bij inbrekers in de smaak zouden kunnen vallen, bijvoorbeeld omdat een raam openstond of dat in de woning ’s avonds alle lichten uit waren en er duidelijk niemand thuis was.

Flyer alert voorkant
voetje alert voorkant
Flyer alert achterkant
Voetje alert achterkant

 

Nummerplaten gecontroleerd

Tijdens de acties dit weekend werden verschillende nummerplaten van potentieel verdachte voertuigen gecontroleerd. In één geval bleek het voertuig effectief gekend te zijn door personen die al wat inbraken op hun palmares hebben staan. Het voertuig verdween na enige tijd weer van het Leuvens grondgebied. Ook een tiental personen die in de gecontroleerde wijken werden aangetroffen, werden gecontroleerd, maar konden na controle weer verder gaan.

Reportage op ROB-tv

ROB-tv besteedde uitgebreid aandacht aan de Alert-actie en dan vooral aan het bussen van de Alert-kaartjes. Bekijk hier de reportage.