Politie Leuven neemt deel aan de flitsmarathon op 3 april

1 op 3 ongevallen is nog steeds te wijten aan overdreven snelheid. Daarom doen ook wij mee aan de flitsmarathon van 3 april. 

In de maand maart controleerde het anoniem flitsvoertuig van politie Leuven 4.568 voertuigen, waarvan er 188 te snel reden.

In de zone 50 werd o.m. geflitst op de Waversebaan (hoogste snelheid 79 km/uur), de St-Jansbergsesteenweg (hoogste snelheid 77 km/uur), de Naamsesteenweg (hoogste snelheid 77 km/uur), de Platte Lostraat (hoogste snelheid 76 km/uur) en de Kolonel Begaultlaan (hoogste snelheid 90 km/uur).

In de zone 30 werd de flitsauto o.m. opgesteld in de Celestijnenlaan (hoogste snelheid 61 km/uur), de Kapucijnenvoer (hoogste snelheid 57 km/uur), de Doleegstraat (hoogste snelheid 61 km/uur) en de Brusselsestraat (hoogste snelheid 51 km/uur).

Woensdag 3 april nemen wij deel aan de landelijk georganiseerde flitsmarathon. Met deze actie wil de politie sensibiliseren om trager te rijden, niet alleen tijdens de flitsmarathon maar ook nadien. Jaarlijks vallen nog steeds veel slachtoffers door het rijden aan een overdreven snelheid. 

Bekijk zeker eens dit filmpje dat gemaakt werd door de Federale Politie in samenwerking met Ouders van Verongelukte Kinderen.