Resultaat snelheidscontroles maand juli

De voorbije maand juli controleerde het anoniem flitsvoertuig van de verkeerspolitie 19.621 auto’s. Daarvan reden er 795 te snel. De overtreders kregen ondertussen allemaal een proces-verbaal in de bus.

moto

De controles werden uitgevoerd binnen en buiten de ring, ook in een hele reeks straten gelegen binnen een zone 30 en kwamen er o.m. op basis van klachten van bewoners dat er in hun straat te snel wordt gereden.

Het flitsvoertuig werd buiten de ring opgesteld in de Broekstraat, St-Lambertusstraat, Hertogstraat, Koning Boudewijnlaan, Wijgmaalsesteenweg, Geldenaaksebaan, Koning Albertlaan, Celestijnenlaan, Eenmeilaan, Herentsesteenweg, Kerspelstraat, Kolonel Begaultlaan, Mechelsesteenweg, Naamsesteenweg, Platte-Lostraat, Rotselaarsesteenweg, Tervuursesteenweg, Tiensesteenweg, Verenigingsstraat, Huttelaan en Wakkerzeelsebaan.

Binnen de ring werd gecontroleerd in de Kapucijnenvoer, Parkstraat, Donkerstraat, Brouwersstraat, Brusselsestraat, J.P. Minckelersstraat, en de Andreas Vesaliusstraat.

De hoogste snelheden werden genoteerd op de Aarschotsesteenweg (max. 50 km/u, hoogste snelheid 124 km/u) , in de Donkerstraat (max. 50 km/u, hoogste snelheid 96 km/u) , op de Rotselaarsesteenweg (max. 50 km/u, hoogste snelheid 100 km/u) , de Tervuursesteenweg (max. 50 km/u, hoogste snelheid 98 km/u), de St-Jansbergsesteenweg (max. 70 km/u, hoogste snelheid 116 km/u) , de Koning Boudewijnlaan (max. 70 km/u, hoogste snelheid 129 km/u) en tenslotte in de Kapucijnenvoer (max. 30 km/u, hoogste snelheid 84 km/u).