Resultaten alcohol- en drugsactie tijdens de nacht van 9 op 10 februari 2019

Lokale Politie Leuven voerde tijdens de nacht van 9 op 10 februari 2019 een alcohol- en drugscontrole uit op twee locaties in Leuven. In totaal werden 522 bestuurders gecontroleerd.

Alcoholcontrole

8 chauffeurs hadden een glas te veel op (4 Alert = tussen 0,5 en 0,8 promille, 4 Positief = > 0,8 promille). Van één van hen werd het rijbewijs ingetrokken voor 15 dagen. 

Een bestuurder van een bromfiets die de controlepost op de Diestsesteenweg opmerkte, ging er bij het zien van de agenten snel vandoor. De man koos het hazenpad via de fietspaden tussen de sportvelden. Enkele motorrijders gingen hem achterna, maar de meer wendbare motorfietser kon niet meer worden gevonden.

Tijdens de controle aan de Diestsesteenweg werd ook nog een voertuig met Duitse nummerplaten uit het verkeer gehaald. De passagier had geen identiteitsdocumenten op zak. In zijn auto zat ook nog een man die in Anderlecht verblijft. In de auto werd een koevoet aangetroffen. Bestuurder en passagier werden overgebracht naar het commissariaat voor verder onderzoek. De passagier was in bezit van een priem. Hiervoor werd een pv verboden wapendracht opgesteld. De priem werd in beslag genomen. Hij had ook een kleine hoeveelheid cannabis bij zich. De drugs werden in beslag genomen en er werd pv wegens drugsbezit opgesteld.

Drie fietsers zonder verlichting en drie bestuurders die gebruikmaakten van een gsm-toestel werden geverbaliseerd.