Resultaten van de acties van afgelopen weekend

Vrijdag 18 oktober 2019 hielden het Fenomeenteam en het Fietsteam van de Leuvense politie een actie tegen fietsdiefstallen. In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 oktober 2019 hield de Verkeersdienst van de Leuvense politie een alcohol- en drugsactie waarbij 703 voertuigen gecontroleerd werden.

Alcoholtest

Actie tegen fietsdiefstallen

Met tien medewerkers trokken  het Fenomeenteam en het Fietsteam naar plaatsen die frequent aangedaan worden door fietsendieven. De actie bleek meteen een succes want er werd een fietsendief betrapt aan de fietsenstalling aan de voorzijde van het station. De jongeman gedroeg zich verdacht, waardoor beslist werd over te gaan tot controle. In de rugzak van de man zaten twee kniptangen, waaronder een grote boutenschaar, een steeksleutel en een doorgeknipt fietsslot. De verdachte gaf toe dat hij een gestolen fiets in de stalling gezet had. Deze fiets werd in beslag genomen. De eigenaar kon gecontacteerd worden en hij kreeg afgelopen weekend zijn fiets al terug. Verder onderzoek moet uitwijzen of de jongeman nog meer fietsdiefstallen op zijn conto heeft.

Er werden in totaal 40 verkeersinbreuken vastgesteld waarvoor een boete wordt uitgeschreven (28 fietsers, 1 bromfietser, 11 wagens).

Eén bestuurder kreeg een proces-verbaal van waarschuwing voor een vervallen keuring.

Verkeersactie

In de nacht van zaterdag op zondag werden bij een alcohol- en drugsactie van onze Verkeersdienst 703 voertuigen gecontroleerd. De politie controleerde zowel op de Tiensesteenweg als op Aarschotsesteenweg. Er werden vier rijbewijzen ingetrokken en twee rijbewijzen tijdelijk ingehouden omdat de houders ervan teveel alcohol hadden genuttigd.Twee bestuurders reden onder invloed van drugs. Ook hun rijbewijs werd ingetrokken.

Tijdens de actie werden er ook snelheidscontroles gehouden. Op de Meerdaalboslaan reden 7 bestuurders te snel, waarvan er één zelfs 162 km/u reed. Op de Aarschotsesteenweg reden 21 bestuurders te snel en daar was 78 km/u de hoogst gemeten snelheid. Ook de voertuigen zelf werden gecontroleerd. In twee auto’s werden drugs gevonden. Eén bestuurder had zelfs een knipmes in de auto.

Ondertussen ging het fietsteam aan de slag op verschillende locaties. Twee auto’s gingen op de bon voor verkeerd parkeren, drie automobilisten voor rijden in een voetgangerszone, één voor rijden in de verboden richting en één voor rijden zonder gordel. Er werden ook 27 fietsers zonder licht betrapt en één fietser reed rond met een GSM in de hand.