Resultaten van een grootschalige verkeerscontrole op zaterdag 8 februari 2020

Zaterdagavond en -nacht hield Lokale Politie Leuven een grootschalige verkeerscontrole. In totaal moesten 650 chauffeurs een alcoholtest afleggen. 7 bestuurders hadden te veel gedronken. De controles vonden plaats op de Brusselsesteenweg en de Nieuwe Mechelsesteenweg.

2 bestuurders met een glas te veel op moesten hun rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen inleveren. Een 3de, een buitenlandse bestuurder, moest ter plaatse een boete van 1.260 euro betalen. Verder kregen 2 bestuurders een boete omdat de technische keuring van hun voertuig verlopen was. En 2 wagens werden voorlopig in beslag genomen en versleept naar de stallingsplaats van de politie omdat de voertuigen niet verzekerd waren.

Het fietsteam hield ondertussen extra toezicht binnen de ring. Zij verbaliseerden 10 fietsers die rondreden zonder fietslicht. En ook 6 wagens die niet reglementair geparkeerd stonden werden door de agenten per fiets op de bon geslingerd. Tenslotte betrapte het fietsteam nog een bestuurder die rondreed met een voertuig waarvan de technische schouwing verlopen was en 2 personen die een gebruikshoeveelheid drugs bij zich hadden.