Resultaten van onze verkeersacties op 15 en 16 december

De verkeersdienst van Lokale Politie Leuven hield op 15 december, in samenwerking met de sociale inspectie, een gerichte actie op koerierdiensten.

Op 16 december hield ze, samen met inspecteurs van het Agentschap Wegen en Verkeer, de FOD Mobiliteit en de omgevingsinspecteur Vlaamse overheid, een gerichte actie in het kader van zwaar vervoer.

Blauw licht politie

Dinsdagavond - 15 december - hield de verkeersdienst van de Leuvense politie in samenwerking met de sociale inspectie een gerichte actie op koerierdiensten. Hierbij werden 27 voertuigen grondig gecontroleerd. Eén bromfiets moest meteen naar de technische controle omdat de banden versleten waren en er werden twee inbreuken vastgesteld op de vervoersvergunning. De sociale inspecteurs stelden ook drie inbreuken vast op de regelgeving van deeltijdse arbeid.

Woensdagochtend - 16 december - hield de verkeersdienst van de Leuvense politie samen met inspecteurs van het Agentschap Wegen en Verkeer, de FOD Mobiliteit en de omgevingsinspecteur Vlaamse overheid een gerichte actie in het kader van zwaar vervoer. In totaal werden er 29 voertuigen gecontroleerd. Hierbij werden inbreuken vastgesteld inzake de vervoersvergunning, vrachtbrief, ladingzekering, overlading, technische eisen, vervoer gevaarlijke goederen (ADR) en de regeling uitzonderlijk vervoer. Ook in het kader van de wegcode werden er twee inbreuken vastgesteld in het kader van het gebruik van een mobiele telefoon achter het stuur.



Er werd door alle controle-instanties samen voor 6.215 euro aan processen-verbaal uitgeschreven.

Labels