Resultaten van onze verkeerscontrole op woensdag 28 april

Onze Dienst Verkeer hield woensdagnamiddag, samen met enkele inspecteurs van de Vlaamse Belastingsdienst (Vlabel), een verkeerscontrole op de Aarschotsesteenweg en de Vuurkruisenlaan in Leuven.

Vier chauffeurs werden betrapt met een wagen waarvan de technische keuring vervallen was. In drie gevallen was het keuringsbewijs al meer dan één jaar vervallen. Allen kregen ze een pv en moeten ze hun voertuig onmiddellijk aanbieden op de technische controle.
Ook een bestuurder die rondreed in een auto die niet verzekerd noch officieel was ingeschreven, liep tegen de lamp. De man bleek bovendien zelfs geen rijbewijs te hebben. De auto werd ter plaatse in beslag genomen en versleept naar de stallingsplaats van de politie.

De verkeersagenten haalden ook enkele motorrijders uit het verkeer. Twee van hen kregen een proces-verbaal omdat ze niet de verplichte beschermingskledij voor motorrijders droegen.

Enkele inspecteurs van Vlabel namen deel aan de controle. De Vlaamse belastinginspecteurs inden ter plaatse 4.235 euro aan achterstallige verkeersbelastingen. De auto van een chauffeur die de achterstal niet kon betalen, werd in beslag genomen.