Resultaten verkeersactie van 27 op 28 april 2019

In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 april hield de Leuvense politie met 20 medewerkers een verkeersactie op verschillende locaties.

Op de Lüdenscheidsingel in Leuven werden 356 bestuurders gecontroleerd waarvan slechts twee bestuurders te veel gedronken hadden. Daarna ging de actie verder aan de Koning Boudewijnlaan in Heverlee waar 195 bestuurders gecontroleerd werden. Twee bestuurders hadden hier te veel gedronken. Een derde had zodanig veel gedronken dat hij in de cel mocht ontnuchteren. Er werden ook twee bestuurders betrapt op rijden onder invloed van drugs. In twee auto’s werd drugs aangetroffen.

Tijdens de actie werd ook de snelheid gecontroleerd. Op de Mechelsesteenweg werden 639 bestuurders gecontroleerd en 19 reden te hard. Op de Koning Boudewijnlaan werden er 375 gecontroleerd en hiervan reden er 8 te hard.

Ondertussen ging het Fietsteam mee op pad. De patrouille op de fiets stelde 11 parkeerinbreuken vast, 12 inbreuken in het kader van de fietsverlichting en ze betrapten twee fietsers die meer aandacht hadden voor hun telefoon dan voor de weg.