Senior van de maand juni

Maak kennis met Paula De Meyer, de senior van de maand juni.

Paula blikt terug op een heel plezante jeugd. Ze herinnert zich de vele uurtjes waarop ze op straat heeft gespeeld. Zij was leidster bij de Chiro waar zij haar man, eveneens chiroleider, heeft leren kennen. Paula is met haar eerste en enige liefde getrouwd in 1950. Het kersverse koppeltje is op huwelijksreis geweest naar Tirol wat in deze tijd nog eerder uitzondering was dan regel.

Samen hebben zij twee kinderen, een meisje en een jongen.

Die jaren reden in Leuven nog trams rond waarvan haar papa - 'WATTMAN' - trambestuurder was. Zoon Wim had het geluk als kleinkind om regelmatig met zijn grootvader mee te rijden met de tram in Leuven.

Paula heeft ondertussen 4 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen.

School

Paula is naar de lagere school geweest in Blauwput in Kessel-Lo bij de nonnetjes. Zij wist al van jongs af aan dat zij leerkracht wou worden en les wou geven.

Op 13-jarige leeftijd is Paula naar de Oefenschool in Leuven gegaan om daarna verder te studeren aan de Normaalschool tot haar 19de.

Werk

Paula is beginnen werken in het Lyceum in Leuven als interim. Ze gaf er les in het zesde leerjaar. Daarna heeft Paula nog een interim gedaan in het Atheneum in Diest en later in Hasselt. 'Om me te verplaatsen van Kessel-Lo tot Diest moest ik de mijnwerkerstrein nemen', herinnert Paula zich.

Paula beschikte toen ook niet over een telefoon. 'Op een dag kwam de conciërge langs met en briefje met de vraag of ik wou starten in het Lyceum in Leuven', vertelt onze senior van de maand. Paula is toen vast in dienst genomen en gaf les in het vierde leerjaar. Ze is er fier over dat ze nog les heeft gegeven aan de Bruno en Wim Tobback.

En de zoon heeft dan op zijn beurt les gekregen van Louis Tobback.

Op 47-jarige leeftijd heeft Paula nog een switch gemaakt naar de Gemeenteschool in Kessel-Lo waar zij gebleven is tot aan haar pensioen.

Reizen

Paula heeft samen met haar man heel wat afgereisd. De Duinse polders in Blankenberge was 13 jaar lang het vast verblijf van het gezin in de paasvakantie. Hun eerste vliegreis ging richting Spanje, meer bepaald naar Andalusië. Ze zijn er vaak teruggekeerd. Paula heeft daarom Spaans geleerd in de avondschool. Paula spreekt vloeiend Nederlands, Frans en Spaans

Een cruise op de Noorse Fjorden mocht ook niet ontbreken, maar dat is maar een van de vele reizen die ze heeft ondernomen.

Bezige bij

Vanaf haar pensioen is Paula aangesloten bij Okra waarvan 25 jaar als bestuurslid.

Met ex-collega’s van school en van haar man gaat Paula af en toe uit eten en op daguitstap. Daar worden de leukste herinneringen boven gehaald.

Op stille momenten leest Paula boeken. Vooral boeken van Jo Claes intrigeren haar omdat deze verhalen zich afspelen in Leuven. Zij is ook trouwe fan van de televisieserie Familie. Kruiswoordraadsels en sudoku invullen, houdt haar geheugen jong omdat ze daarbij moet nadenken.

Waar er te feesten valt, kan je Paula vinden. Gouden bruiloften, vieringen van 90-jarigen enz… gaan aan Paula niet voorbij. Ook zij en haar man mochten op het stadhuis hun 60-jarig huwelijk met schepen Dirk Vansina vieren.