Senior van de maand mei

'Mijn leven was niet gemakkelijk, maar boeiend', zo vat Maria - Mia - De Kelver onze senior van de maand mei, de voorbije 87 jaar samen.

Mia zag het levenslicht in 1932 te Heverlee. Uit haar huwelijk met Peter Hamels ontsproten 6 kinderen, 3 jongens en 3 meisjes. Spijtig genoeg verloren 2 kinderen het leven ten gevolge van een verkeersongeval, en dit in 1 jaar tijd.

Ze gaf sporadisch les bij het toenmalige KAV (nu: Femma) en hierbij kwam haar opleiding huishoudkunde goed van pas. Door zo actief in de vrouwenbeweging te zijn, rolde Mia in de politiek. In 1971 werd ze de eerste vrouwelijke schepen in Leuven. In totaal bleef zij 18 jaren als schepen en 6 jaar in het vast bureau van het OCMW actief. Tot voor enkele jaren zetelde Mia in het bestuur van Seniorama en van Oostrem, de home voor meervoudige gehandicapten. Ondanks haar vele activiteiten is het gezin van onze senior van de maand steeds op de eerste plaats blijven staan. Dat resulteert nu in een hechte band met haar kinderen en kleinkinderen. Dagelijks komt er zeker iemand bij haar over de vloer en de kleinkinderen schuiven nog regelmatig mee aan tafel.

Vrije tijd

Voor hobby’s heeft onze senior van de maand nooit veel tijd gehad. Via Seniorama ontdekte ze dat ze wandelen wel prettig vond. Af en toe vinden we haar in het zwembad voor een uurtje aquagym. Mia kan evenzeer genieten van het lezen van een boek of wat breien. Het woord verveling, dat kent Mia niet. Verre reizen ziet ze niet meer zo zitten, maar voor uitstappen met familie zegt ze niet neen.