Senior van de maand september

Maak kennis met Raymond Declercq, onze senior van de maand september. Het gebeurt niet vaak dat onze senioreninspecteurs een 100-jarige kunnen interviewen, maar deze maand is het eindelijk zo ver.

Raymond Declercq

Raymond werd geboren in 1920 in Oostende, ver van Leuven weliswaar, maar toch heeft de kleine Oostendenaar al meteen een link met de stad waar hij later naartoe zal trekken. De vader van Raymond studeerde jaren voor zijn geboorte voor arts in Leuven. Daar leerde hij ook zijn toekomstige vrouw kennen. De roots van vader Declercq lagen echter in Ieper en met de komst van WO I werd hij als arts opgevorderd voor het verzorgen van de soldaten in de Westhoek.

Na de oorlog stapten vader en moeder Declercq in het huwelijksbootje. Het koppel ging wonen in Brugge. Jammer genoeg overleed de vader van Raymond op jonge leeftijd. Zijn moeder besliste om terug naar Leuven te komen en zo kwam Raymond hier terecht. Ter info: zijn moeder werd 101 jaar.

Raymond studeerde voor leraar en begon een loopbaan als leerkracht Frans in het Koninklijk Atheneum, beter gekend als het ’ten Hogenheuvelcollege’ in de Naamsestraat. Hij bleef er lesgeven tot aan zijn pensioen. Raymond woonde in de buurt van de school.

Fietsen was altijd een passie van onze senior van de maand. Enkele jaren geleden heeft Raymond zich zelfs nog een elektrische fiets aangeschaft. Zijn vrouw overleed in 2017, maar Raymond deed nog alle boodschappen zelf, meestal met de fiets natuurlijk.

Vorig jaar besloot Raymond om te verhuizen naar het WZC Sint-Vincentius. Zo blijft Raymond in de buurt wonen van zijn vroegere woning en werkomgeving. Fietsen doet Raymond nu wel op de hometrainer.

Wij wensen onze eeuweling nog vele jaren toe!