Snelheidscontroles tijdens de paasvakantie

Tijdens de paasvakantie hield de Leuvense politie verschillende snelheidscontroles.

Er werd in de bebouwde kom onder meer controle gedaan in de Donkerstraat, Aarschotsesteenweg, Platte-lostraat, Hertogstraat, Rotselaarsesteenweg, Diestsesteenweg, Kesseldallaan, Mechelsesteenweg en de Tervuursesteenweg.  De hoogste snelheid werd gemeten op de Tervuursesteenweg waar een bestuurder 97 km/u reed en op de Diestsesteenweg waar een wagen 89 km/u haalde.

In de zone 30 werd er onder meer gecontroleerd in de Puttebroekstraat, Pieter Nollekensstraat, Verenigingsstraat, Van Waeyenberglaan, Hoegaardsestraat, Brusselsestraat, Naamsestraat, Koning Albertlaan en Koning Leopold III-laan.

Hoogste snelheid was 66 km/u in de Koning Leopold III-laan.  Op de Brusselsestraat haalde een bestuurder een snelheid van 65 km/u.

Voorts werd er ook nog gecontroleerd op de Geldenaaksebaan en de Sint-Jansbergsesteenweg waar een bestuurder 98 km/u reed op een plaats waar er slechts 50 km/u is toegelaten.  Op de Koning Boudewijnlaan werd dan weer een bestuurder betrapt die op een plaats waar slechts 70 km/u toegelaten is, 115 km/u reed.

In totaal werden er ruim 11.000 voertuigen op snelheid gecontroleerd en 493 geverbaliseerd.