Snelrecht voor fietsdiefstal

Op 08/04/2022 omstreeks 14u50 betrapte een alerte getuige twee fietsdieven op heterdaad in de fietsenstalling aan het Martelarenplein in Kessel-Lo. De verdachten slepen met behulp van een slijpschijf het slot van een elektrische fiets door.

vrouwe justitia

De getuige liet de politie verwittigen en sprak de verdachten aan. Hierop werd de fiets achtergelaten in het rek en verlieten de verdachten de plaats. De politie van PZ Leuven trof ter plaatse het doorgesneden slot aan en nam een geur van verbrand materiaal waar. De getuige nam een foto van één verdachte en gaf een persoonsbeschrijving van de andere door. Na een gerichte buurtpatrouille konden beide verdachten in de nabije omgeving worden aangetroffen. In de rugzak van één van de verdachten werd een slijpschijf met bijhorend materiaal en schroevendraaiers aangetroffen. Beide verdachten werden gearresteerd.

De fiets werd teruggegeven aan het slachtoffer. Beide verdachten zijn bij de politie en het gerecht gekend voor gelijkaardige feiten. De 34-jarige man en 42-jarige man, die onwettig in ons land verblijven, werden onmiddellijk gedagvaard in toepassing van het snelrecht. Zij dienen zich in mei 2022 te verantwoorden voor de rechtbank.

Bron: Parket Leuven