Tijdelijke verkeersmaatregelen n.a.v. stabiliteitsproblemen van pand op het Pater Damiaanplein

Op 3 januari even voor 20 uur kwamen in een pand op het Pater Damiaanplein, dat al enige tijd leeg staat en jaren dienst heeft gedaan als café, een deel van het plafond en brokstukken van de muur naar beneden. Er gelden tijdelijke verkeersmaatregelen. 

Stabiliteitswerken

Enkele stukken van de muur van een pand aan het Pater Damiaanplein kwamen op de openbare weg terecht. In de muur was een duidelijk gat zichtbaar waar de stenen hadden gezeten. Niemand raakte gewond.

Brandweer en een stabiliteitsdeskundige kwamen ter plaatse om de toestand van het gebouw in te schatten. Omdat er twijfels waren bij de stabiliteit, werd de rijbaan ter hoogte van het pand volledig afgesloten voor alle verkeer inclusief voetgangers. Ook een studentenhuis naast het betreffende pand werd ontruimd. De zes studenten die er verblijven, hebben tijdelijk onderdak gevonden bij vrienden of familie.

Naar aanleiding van de stabiliteitsproblemen zijn enkele tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht. Ter hoogte van de woning is alle verkeer, inclusief voetgangers, verboden in de Schapenstraat tussen het Damiaanplein en de woning nummer 4. Tussen de Karmelietenberg en het huisnummer 4 is in de Schapenstraat uitzonderlijk plaatselijk verkeer toegelaten. Er is daar ook een tijdelijke dubbele rijrichting ingesteld. In de Parijsstraat is tijdelijk uitgezonderd plaatselijk verkeer en een dubbele rijrichting voorzien tussen het Damiaanplein en de Minderbroedersstraat. Voor fietsers en voetgangers zijn duidelijk aangegeven omleidingen voorzien.

Ondertussen is een gespecialiseerde firma aangesteld om de nodige stabiliteitswerken uit te voeren. 

Je vindt een overzicht van de verkeersmaatregelen in de politieverordening en op de website van stad Leuven.