Tips voor warme dagen

Op warme dagen draag je best zorg voor jezelf en anderen. 

thermometer

Als het warm is, is het belangrijk om jezelf en anderen te beschermen. Neem zeker eens een kijkje op warmedagen.be waar je heel wat tips vindt.

Stad Leuven is voorbereid op de zomerse hitte. Wie even zijn warme woning uit wil, kan voor verkoeling terecht bij de buurtcentra, de lokale dienstencentra of in de parken. Van woensdag 10 tot en met zondag 14 augustus 2022 kan je ook in een aantal kerken aan de hitte ontsnappen. Daarnaast kan je in 13 stadsgebouwen gratis gekoeld kraantjeswater tappen. 

Ook in deze warme periode zijn Leuvenaars er voor elkaar. Via het online platform Leuven Helpt brengen we mensen die extra ondersteuning nodig hebben in verbinding met vrijwilligers die hen kunnen bijstaan. Denk maar aan hulpbehoevende mensen, mensen zonder tuin of verkoeling in huis, zieken … in je buurt. Iedereen kan hulp aanvragen voor zichzelf of voor iemand anders via de website of via 016 27 27 72. 

Heb je huisdieren? Ook dieren hebben tijdens warme dagen extra aandacht nodig. Je vindt een aantal tips op huisdierinfo.be om je huisdier te helpen de hitte te trotseren.

warme dagen