Verkeersactie i.s.m. Vlabel

Donderdag hield onze Verkeersdienst op verschillende plaatsen een verkeersactie samen met de Vlaamse Belastingsdienst Vlabel. 45 voertuigen werden gecontroleerd.

Blauw zwaailicht

Op de Nieuwe Mechelsesteenweg werden er 26 voertuigen gecontroleerd waarbij er verschillende inbreuken vastgesteld werden. Zo droegen 8 bestuurders hun gordel niet, gebruikte één zijn mobiele telefoon achter het stuur en reed er iemand met een voertuig waarvan de keuring vervallen was. Er werd ook een inbreuk vastgesteld in het kader van de ladingzekering van een vrachtwagen waarvoor 1000 euro onmiddellijk geïnd werd. Vlabel heeft voor 3850 Euro aan achterstallige verkeersbelasting geïnd.

Op de Diestsesteenweg werden in de namiddag 19 voertuigen gecontroleerd. Hierbij had één jonge bestuurder te veel gedronken. Er werden 3 inbreuken vastgesteld op het gebruik van de mobiele telefoon achter het stuur, één inbreuk op de gordeldracht en één inbreuk op de keuring van een voertuig. Eén voertuig bleek niet in orde te zijn met de inschrijving. Tot slot kreeg één bestuurder met een voorlopig rijbewijs een proces-verbaal voor het niet naleven van de voorwaarden van dit rijbewijs. Vlabel heeft voor 6123 Euro aan achterstallige verkeersbelasting geïnd

Labels