Verkeersactie op 19 december

Zaterdagavond hield de verkeersdienst van de Leuvense politie een verkeersactie in Heverlee en Kessel-Lo. Er werden in totaal 66 voertuigen gecontroleerd.

Blauw zwaailicht

De actie begon op de Naamsesteenweg in Heverlee waar 43 voertuigen gecontroleerd werden. Eén iemand had te veel gedronken waardoor zijn rijbewijs ingetrokken werd. Drie anderen bleken onder invloed van drugs te rijden en moesten ook hun rijbewijs inleveren. Hierbij werden drie processen-verbaal opgesteld voor het bezit van drugs. Eén bromfiets was opgedreven waardoor de bestuurder zich nu terug in regel moet stellen. Een onverzekerd voertuig werd meteen in beslag genomen. Er werden ook verkeersovertredingen vastgesteld voor het negeren van het rode verkeerslicht, het gebruik van de mobiele telefoon achter het stuur en het voeren van een niet gelijkende kentekenplaat op een aanhangwagen.

Later op de avond ging de actie verder op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo. Daar werden 23 voertuigen gecontroleerd en werd er slechts één inbreuk vastgesteld voor het gebruik van de mobiele telefoon achter het stuur.