Verkeerscontrole met klemtoon op het gsm-gebruik door bestuurders

Donderdagnamiddag 8 september deden de motorrijders van de Leuvense politie een verkeerscontrole. Er werd eerst postgevat op het kruispunt van de Willem de Croylaan met de Celestijnenlaan in Heverlee en daarna werd er gecontroleerd op het kruispunt Tiensepoort. De klemtoon van de controle lag op het gsm-gebruik door bestuurders.

motorrijder

Maar liefst 25 bestuurders hielden tijdens het rijden de smartphone in de hand. De inspecteurs stelden telkens proces-verbaal op, dat in het kader van de actiemaand overgemaakt zal worden aan het parket Leuven.

Tien inzittenden van voertuigen, zowel bestuurders als passagiers, lieten na de veiligheidsgordel te dragen. Twee andere bestuurders negeerden het rode verkeerslicht. Zij mogen zich allemaal aan een boete verwachten.

Eén van de bestuurders met de smartphone in de hand droeg ook de veiligheidsgordel niet, reed rond met een auto waarvan de technische keuring vervallen was, en was als klap op de vuurpijl geen houder van een rijbewijs. Het voertuig van de 29-jarige man werd op bevel van het parket tijdelijk in beslag genomen.