Verkeersmaatregelen n.a.v. het zinkgat in de Tiensestraat

Op donderdag 10 januari ontstond er een zinkgat op het kruispunt van de A. Vesaliusstraat en de Tiensestraat in Leuven. De stadsdiensten zijn druk bezig met de herstellingswerken, maar deze zullen minstens twee weken duren.

 

 • Vanaf het kruispunt A. Vesaliusstraat/Tiensestraat kan je de stad niet meer uitrijden. De volgende verkeersmaatregelen (oranje pijlen op de afbeelding) zijn ingesteld voor het verkeer staduitwaarts :
 1. de Vesaliusstraat is tussen de Tiensestraat en de Dekenstraat uitzonderlijk een tweerichtingsstraat. Hierdoor kan het verkeer van aan het kruispunt A. Vesaliusstraat/Tiensestraat rechtsaf tot aan de Dekenstraat rijden en vervolgens linksaf de Dekenstraat staduitwaarts volgen.
   
 2. de Maria Theresiastraat is tussen de Blijde Inkomststraat en Tiensestraat uitzonderlijk een tweerichtingsstraat. Hierdoor kan het verkeer van aan het kruispunt A. Vesaliusstraat/Tiensestraat linksaf de Maria Theresiastraat inrijden om zo via de Maria Theresiastraat en Justus Lipsiusstraat staduitwaarts te rijden.
   
 • Om de handelaars in de Tiensestraat in het stuk tussen het kruispunt A. Vesaliusstraat/Tiensestraat en het kruispunt met de Burgemeester-/Brabançonnestraat te bereiken, rijd je vanaf de ring de Blijde Inkomststraat in. Op het kruispunt met de Burgemeesterstraat sla je linksaf en dan mag je uitzonderlijk de Tiensestraat rechtsaf inslaan tot het einde van de werken. (groene pijlen op de afbeelding)
   
 • Voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand kunnen voorbij het zinkgat stappen.

Je vindt meer informatie over het verloop van de werken op de website van stad Leuven.

Omleiding Tiensestraat