We horen graag je mening!

Bij 6.000 toevallig uitgekozen Leuvenaars wordt op dit ogenblik een vragenlijst in de brievenbus gedropt. Met deze bevraging willen wij te weten komen hoe de Leuvenaars denken over (on)veiligheid.

Ingevulde enquêtes

'Hoe ervaar je bepaalde fenomenen zoals inbraak, overlast, vandalisme, fietsdiefstal, ...', 'Ben je zelf ook slachtoffer geweest?', 'Ben je tevreden over het werk van de Leuvense politie?', 'Wat verwacht je van Lokale Poltie Leuven?', dat zijn een aantal onderwerpen die aan bod komen in de vragenlijst.

De resultaten van deze bevraging die de respondenten trouwens ook online kunnen invullen, moeten een aanvulling vormen op de officiële criminaliteitscijfers die uit de computer rollen. Bovendien kan aan de hand van deze uitgebreide bevraging worden ingezoomd op de verschillende wijken en buurten van onze stad. Zo kan de ene buurt bijvoorbeeld meer overlast ervaren van te snel verkeer of uitgaansoverlast dan de andere. Op die manier kan als het ware politiewerk op maat worden aangeboden.

Als we het in Leuven hebben over veiligheid en leefbaarheid kunnen we natuurlijk de studenten niet negeren. Zij kunnen vanaf februari de vragenlijst online invullen. Want ook de mening van de studenten interesseert ons. We hopen net zoals bij de vorige buurtbevragingen op een hoge respons. Want veiligheid en leefbaarheid, daar werken we samen aan.