Je voertuig werd in beslag genomen?

Je voertuig kan om verscheidene reden in beslag genomen zijn zoals bijvoorbeeld (vermoeden van) niet-verzekering, gerechtelijke inbeslagname, inbeslagname na een verkeersongeval, ...



Waar wordt mijn voertuig bewaard?

Tijdens de inbeslagname wordt je voertuig bewaard in de arrondissementele stallingsplaats van Politie Leuven, De Vunt 2, 3220 Holsbeek (zie achterzijde folder).



Hoe krijg ik mijn voertuig terug?

  1. In geval dat je voertuig werd in beslag genomen voor niet-verzekering zorg je voor een verzekeringsbewijs met een geldigheid van minimum 3 maanden.
  2. Je betaalt de takelkosten bij de takeldienst (Leuvense Sleepdienst, Brusselsesteenweg 26, 3020 Herent, 016 201120) en brengt het bewijs van betaling mee.
  3. Je neemt telefonisch contact op met de arrondissementele stallingsplaats via 016 210 992 waar zal bekeken worden of je voertuig mag/kan vrijgegeven worden. Je krijgt eventueel dadelijk een afspraak voor het ophalen van je voertuig.
  4. Je biedt je op het afgesproken tijdstip aan bij de stallingsplaats, betaalt de stallingskosten en krijgt daarop je voertuig terug.

OPGELET! Je wagen afhalen kan alleen na het maken van een afspraak.

De locatie is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer: op 200 meter van de loods kan je afstappen aan de bushalte Pleinstraat.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 016 210 611.