Alcoholactie: drie bestuurders reden onder invloed

De lokale politie Herent-Kortenberg organiseerde in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 december 2020 een alcoholactie in het kader van de Winter-BOB-campagne waarbij acht medewerkers werden ingezet. 116 bestuurders werden aan een ademtest onderworpen en dienden hun boorddocumenten ter controle voor te leggen.

Drie bestuurders (2,6% van de gecontroleerde voertuigen) reden onder invloed. Daarnaast werd één bestuurder onderworpen aan een speekseltest. Het resultaat was negatief.

Er werd gecontroleerd op diverse verkeersinbreuken, dus niet alleen op rijden onder invloed. Naast de processen-verbaal voor het rijden onder invloed, werden nog 14 PV’s opgesteld: 2 PV’s voor het niet bij hebben van de boorddocumenten, 2 PV’s voor het rijden zonder geldig rijbewijs (beide voertuigen werden geïmmobiliseerd), 1 PV voor het niet bijhebben van het rijbewijs, 4 PV’s voor het rijden met een vervallen keuring, 1 PV voor het rijden met een voorlopig rijbewijs tijdens weekendnachten en 4 GAS-boetes voor een parkeerovertreding.

Eén bestuurder kreeg een proces-verbaal voor schending van de avondklok in het kader van de Covid-19 maatregelen.