Interventiedienst

Spoorwegstraat 6
3020 Herent

Telefoon

Het zijn de leden van de interventiedienst (bestaande uit 22 inspecteurs, vier hoofdinspecteurs en een commissaris) die de 24-uren permanentie verzekeren op het grondgebied van Herent en Kortenberg. Hun eerste opdracht bestaat erin om te reageren op elke oproep: verkeersongevallen, diefstallen, moeilijkheden tussen personen, uitgebroken dieren, verdachte situaties, ….

Zelf de zaken afhandelen

De opdrachten voor de leden van de interventiedienst blijven niet beperkt tot het reageren op oproepen. Elke medewerker staat zelfstandig in voor de verdere afhandeling (verhoren, onderzoeken, opmaken van een schets van een verkeersongeval,…) en administratieve afhandeling van de oproepen.

Preventief werken

Het zijn ook hoofdzakelijk deze inspecteurs en hoofdinspecteurs die ingezet worden bij de verschillende geplande acties: preventieve patrouilles, verkeerscontroles, antidiefstalacties. De vier hoofdinspecteurs binnen deze groep nemen regelmatig deel aan de interventiebeurten. Zij hebben ruimere gerechtelijke bevoegdheden. In een beurtrol als dagcoördinator en wachtofficier van gerechtelijke politie hebben zij als bijkomende opdracht de ondersteuning en de coördinatie van het dagelijks gebeuren te verzekeren.