Nieuws

Wens je een aangifte te doen? Maak vooraf een afspraak.

Door vooraf een afspraak te maken, kan je een tijdstip kiezen dat jou past. Bovendien kan je aangifte discreter worden afgehandeld en weet je vooraf welke documenten je moet meebrengen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. 

Je kan op twee manieren een afspraak vastleggen: 

  • Bel op weekdagen tussen 8 u. en 17u. naar ons algemeen nummer 016/85.34.00. 
  • Maak zelf een afspraak via deze link
HerKo zoekt vrijwillige diefstalpreventieadviseurs

Bewoners van de politiezone Herent-Kortenberg kunnen al jaren advies vragen aan de politie over de mogelijkheden om hun woning beter te beveiligen tegen inbraak.  Dit wordt gedaan door gerichte huis-aan-huisbezoeken af te leggen bij bewoners die zo’n advies wensen.

De adviezen worden gegeven door de diefstalpreventieadviseur van de politiezone. Maar om nog beter tegemoet te kunnen komen aan alle aanvragen, is de politiezone op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers.

Ophokplicht voor pluimvee

Update 06/04/2021 : Minister van landbouw David Clarinval heeft op advies van het FAVV beslist om vanaf 6 april het ophokken van pluimvee en vogels bij particuliere houders op te heffen.

 

Nieuwe wijkinspecteur voor de wijk Kortenberg zuid

Sinds november 2020 is Hanne Dierickx de nieuwe wijkinspecteur van de zone Kortenberg Zuid. Ze volgt inspecteur Bart Willekens op die een nieuwe uitdaging binnen de politiezone HerKo aanging. Kortenberg-zuid is het deel van het centrum van Kortenberg tussen Everberg en de Leuvensesteenweg.

Alcoholactie: drie bestuurders reden onder invloed

De lokale politie Herent-Kortenberg organiseerde in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 december 2020 een alcoholactie in het kader van de Winter-BOB-campagne waarbij acht medewerkers werden ingezet. 116 bestuurders werden aan een ademtest onderworpen en dienden hun boorddocumenten ter controle voor te leggen.

Drie bestuurders (2,6% van de gecontroleerde voertuigen) reden onder invloed. Daarnaast werd één bestuurder onderworpen aan een speekseltest. Het resultaat was negatief.

Er werd gecontroleerd op diverse verkeersinbreuken, dus niet alleen op rijden onder invloed. Naast de processen-verbaal voor het rijden onder invloed, werden nog 14 PV’s opgesteld: 2 PV’s voor het niet bij hebben van de boorddocumenten, 2 PV’s voor het rijden zonder geldig rijbewijs (beide voertuigen werden geïmmobiliseerd), 1 PV voor het niet bijhebben van het rijbewijs, 4 PV’s voor het rijden met een vervallen keuring, 1 PV voor het rijden met een voorlopig rijbewijs tijdens weekendnachten en 4 GAS-boetes voor een parkeerovertreding.

Eén bestuurder kreeg een proces-verbaal voor schending van de avondklok in het kader van de Covid-19 maatregelen.