Nieuws

Onthaal politiezone Herent-Kortenberg voorlopig enkel telefonisch bereikbaar

Het onthaal van de politiezone Herent-Kortenberg (zowel in het politiehuis Herent als het politiehuis Kortenberg) blijft tot nader order gesloten.

Voor een aangifte/klacht aan het loket dient u eerst telefonisch contact op te nemen via het algemeen nummer 016/85.34.00 (op weekdagen tussen 8u en 17u). Vervolgens wordt bekeken hoe wij u kunnen verder helpen en wordt indien nodig een afspraak vastgelegd.

Voor een eenvoudige melding of politiegerelateerde vragen kan u op weekdagen tussen 8u en 17u ook terecht op ons algemeen nummer 016/85.34.00 of op het mailadres pz.herko@police.belgium.eu.

Uiteraard blijft dringende politiehulp gegarandeerd. Bel in geval van nood of bij verdachte situaties naar 101.

Personeelsconsulent gezocht

De politiezone Herent-Kortenberg zoekt een personeelsconsulent (m/v) voor een contract onbepaalde duur. Meer info vindt u hier. Solliciteren kan tot 27 maart!

Opgepast voor diefstal met list

Afgelopen maandag meldde een bewoner uit de Onze-Lieve-Vrouwstraat een verdacht persoon. Een onbekend persoon belde aan en wenste de teller van de elektriciteit en de gas na te kijken. Volgens de melder was deze persoon sportief gekleed, maar was er geen uiterlijk kenmerk zichtbaar dat deze voor een bepaalde nutmaatschappij werkte. De melder heeft deze persoon geen toegang verleend tot zijn woning.

Ook in appartementsgebouwen wordt ingebroken. De toegang is eenvoudig, en bewoners sluiten hun voordeuren en garagepoorten niet altijd goed af. Je hebt best een oog voor verdachte personen en handelingen om inbraken te voorkomen. 

Op donderdag 12 december werd een fietsdief opgemerkt door een bewoonster aan de Rijweg in Herent. De bewoonster ging omstreeks 13u15 naar haar garage en zag daar iemand aan de koersfiets van haar echtgenoot prutsen. Daarop is de verdachte vertrokken met een plooifiets. De bewoonster zag nog hoe de verdachte in de Rijweg stopte en het portier van een bestelwagen opende die daar geparkeerd stond. Daarop heeft ze de politie gebeld. De politie kon de verdachte vatten aan het treinstation van Herent. Daar probeerde hij een fiets te stelen. De plooifiets waarmee de verdachte zich verplaatste, bleek ook gestolen te zijn. De verdachte had hem eerder op de dag buitgemaakt op een trein met traject Leuven-Herent. De verdachte was reeds gekend is bij de politiediensten. Het onderzoek loopt.