Nieuws

Wenst u aangifte te doen? Voorlopig kan u enkel telefonisch een afspraak maken.

Sinds september kan u bij onze politiezone enkel aangifte doen door vooraf een afspraak te maken.  Omwille van de verstrenging van de covid-maatregelen is het momenteel enkel mogelijk telefonisch een afspraak te maken. Wenst u aangifte te doen, dan belt u op weekdagen tussen 8 uur en 17 uur  naar het algemeen nummer van onze politiezone: 016/85.34.00. Aan de hand van de aard van uw vraag of klacht, bekijken we hoe we u het best kunnen verder helpen.

Bepaalde niet-dringende aangiften kan u online doen via www.policeonweb.be. Het gaat om feiten van (brom)fietsdiefstal, winkeldiefstal, graffiti en beschadigingen.

Voor dringende politiehulp of het melden van verdachte situaties, belt u naar het noodnummer 101. Dit nummer is 7 dagen op 7, 24 uur op 24 bereikbaar.

Fietsdiefstallen in Herent centrum

Tijdens de maand oktober werden acht fietsen gestolen in het centrum van Herent. Het gaat om elektrische fietsen en (dure) koersfietsen. De meeste van deze fietsen stonden op privaat terrein: in een niet-afgesloten berging, onder een carport, in de tuin, …  Om het risico op diefstal te verminderen, is het dus belangrijk om je fiets veilig te stallen, bij voorkeur uit het zicht van voorbijgangers. 

Nieuwe wijkinspecteur voor het centrum van Herent

Sinds 1 oktober is Robrecht Ruelens de nieuwe wijkinspecteur van het centrum van Herent. Robrecht heeft 11 jaar ervaring bij de politie en was de laatste vijf jaar van zijn loopbaan aan het werk als interventie-inspecteur bij onze politiezone.

Certificaat Inbraak Veilig

Inwoners die hun woning degelijk beveiligen tegen inbraak, worden beloond met het certificaat Inbraak Veilig. 

Wanneer een inbreker meer dan 3 minuten moet werken om een raam of deur open te krijgen, zal hij het doorgaans opgeven. U kan de tijd die een inbreker nodig heeft om uw woning te betreden, aanzienlijk verlengen door te investeren in degelijk en gekeurd inbraakvertragend materiaal. Inbraakwerende ramen en deuren worden helaas niet standaard aangeboden. Veel nieuwbouw woningen en bestaande woningen zijn hierdoor niet 3 minuten inbraakwerend. Slachtoffers van een inbraak vinden dit onbegrijpelijk en zijn hierover vaak teleurgesteld.  

Wie zijn de eigenaars van deze (gestolen) fietsen ?

Deze fietsen waren in het bezit van een persoon die verdacht wordt van diefstal.  Ze werden vermoedelijk gestolen in de omgeving van de stations gelegen tussen Brussel en Kortenberg en in de omgeving rond de Colomba-site in Kortenberg. Ben jij de eigenaar van één van deze fietsen? Neem dan contact op met ons via telefoon 016 85 34 00 of via e-mail pz.herko@police.belgium.eu.