Bestuurder loopt tweemaal tegen de lamp tijdens BOB-controle

‘Wie rijdt, drinkt niet’ luidt de slogan van de BOB-campagne die nog loopt tot eind januari 2023. Politie HerKo controleert ook tijdens deze BOB-campagne op het rijden onder invloed. Zo ook afgelopen weekend in de nacht van 3 op 4 december 2022.

BOB-controle

Foto: Stijn Wils

Politie HerKo koos het afgelopen weekend voor voornamelijk mobiele controles. Door ons veelvuldig te verplaatsen kunnen we controleren op tal van locaties op ons grondgebied en anticiperen we op bestuurders die onze plaatsen van controle zouden delen op bijvoorbeeld sociale media.

Eén bestuurder werd omstreeks 23:35 uur in Herent opgemerkt door een controleploeg, omdat deze bijna een geparkeerd voertuig aanreed. De bestuurder bleek na controle onder invloed te zijn van drugs, waardoor het voorlopig rijbewijs van de leerling-bestuurder werd ingetrokken. "Pech", want enkele uren later werd de bestuurder opnieuw betrapt door een ploeg van een andere politiezone. Zijn voertuig werd geïmmobiliseerd.

Van nog 3 andere bestuurders werd het rijbewijs ingetrokken, omdat ze reden onder invloed van alcohol. Er werden tijdens deze actie in totaal een 50-tal bestuurders gecontroleerd. Politie HerKo zal controles blijven uitvoeren. Niet enkel doelgerichte acties, maar ook onze interventieploegen zullen een oogje in het zeil houden en controles uitvoeren.