Dodelijk verkeersongeval in Kortenberg

Vandaag, vrijdagvoormiddag omstreeks 10.15 u. is een vrachtwagen op de Leuvensesteenweg (N2) komende uit de richting van Zaventem beginnen zwalpen en heeft daarbij aan beide zijden van de steenweg voertuigen en voetgangers geraakt, waarop hij zich in de voorgevel van het ING-bankgebouw boorde. Op dit moment is onbekend wat de oorzaak van het gebeurde is, maar alles wijst in de richting van een ongeval.

Bij het ongeval zijn 7 slachtoffers gevallen, waaronder de chauffeur van de vrachtwagen. Een meisje van twee jaar is overleden en één persoon, de vader van het dodelijke slachtoffer, bevindt zich in kritieke toestand. Eén ander slachtoffer werd zwaargewond afgevoerd. 3 andere slachtoffers werden lichtgewond afgevoerd. Eén slachtoffer kon ter plaatse verzorgd worden. De chauffeur van het voertuig is uit zijn voertuig bevrijd en is lichtgewond geraakt. De brandweer vermoedt dat er zich geen gekwetsten meer in het geraakte bankgebouw bevinden.

De gemeentelijke fase van het rampenplan en het medisch vooralarm werden afgekondigd en om 12 u. terug opgeheven. In OC Berkenhof in de Beekstraat werd een opvangcentrum ingericht. De slachtoffers worden bijgestaan door slachtofferbegeleiders van politie HerKo.

De Leuvensesteenweg werd verkeersvrij gemaakt van aan het kruispunt in Nossegem tot aan de rotonde in Erps-Kwerps. Verwacht wordt dat de omleiding ook nog tijdens de avondspits zal aanhouden. Er wordt gevraagd om de E40 als alternatieve route te gebruiken.

Het parket, een verkeersdeskundige, het labo en een wetsgeneesheer stappen ter plaatse af. Een politiehelikopter was ter plaatse om een beeld te maken van de situatie.