Drie verdachten poging fietsdiefstal gevat in Erps-Kwerps

Op maandag 25 mei meldt een vrouw rond 19u15 aan de politie dat ze drie mannen aan de fietsenstalling van het station van Kortenberg aan fietsen ziet prutsen. Twee interventieploegen van de politiezone HerKo begeven zich onmiddellijk ter plaatse. Ze kregen bijstand van naburige politiezones, met name van de politiezone Kastze, Wokra , Zaventem en Vodi. 

Wanneer de eerste ploeg van HerKo aan het station aankomt, zien zij drie personen aan de trappen weglopen in de tunnel onder de sporen. De ploeg zet te voet de achtervolging in. Een tweede ploeg stelt zich op aan het Hof van Parcé waar de twee verdachten kunnen gevat worden. De derde verdachte kan ontkomen en vlucht de velden in, de spoorweg over. Er wordt een BIN-sms gestuurd naar de leden van BIN Erps, met een beschrijving van de verdachte.

Rond 19u45 ziet een BIN-lid de derde verdachte aan de Kwerpsebaan en verwittigde meteen de politie. De ploegen begeven zich met spoed naar de Kwerpsebaan. Enkele burgers staan op straat en wijzen waar de verdachte zich ophoudt. De verdachte gaat opnieuw lopen, opnieuw de sporen over.

Ter hoogte van de Noodbosweg kan de verdachte gevat worden. De verdachte gedraagt zich erg weerspanning bij de vrijheidsberoving, waardoor twee inspecteurs van HerKo gewond raken. De drie verdachten werden ter beschikking gesteld van het Leuvense parket.