Gezocht : vrijwillige burenbemiddelaars

Bent u communicatief, integer, kan u goed luisteren en bent u op zoek naar vrijwilligerswerk in de sociale sector ? Dan is burenbemiddeling misschien iets voor u.

De gemeente zoekt samen met de provincie enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten om burengeschillen te verhelpen. Burenbemiddelaars richten zich op het herstellen van de communicatie tussen de buren en begeleiden hen bij het zoeken naar een oplossing voor het probleem. Juridische kennis is daarbij niet vereist.

Als burenbemiddelaar volgt u eerst een opleiding om de methodiek van het bemiddelen onder de knie te krijgen. De opleiding is gratis en gaat door in het voorjaar van 2020 in Leuven. Als kandidaat-vrijwilliger bent u bereid om de 6 opleidingsdagen te volgen. De opleidingsdagen zijn gepland op maandag 9 maart, vrijdag 13 maart, vrijdag 20 maart, vrijdag 27 maart, vrijdag 3 april en maandag 20 april, telkens van 9u tot 17u.

Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met de dienst burenbemiddeling van de provincie Vlaams-Brabant, die de opleiding organiseert, via e-mail burenbemiddeling@vlaamsbrabant.be of telefoon 016/26.78.01. U ontvangt daarna een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. Na dit gesprek wordt beslist of u toegelaten wordt tot de opleiding.

Wilt u meer informatie over de inhoud van het vrijwilligerswerk? Dan kan u ook contact opnemen met de coördinator van de lokale burenbemiddelingsdienst Herent-Kortenberg via telefoon 016 85 30 20. Inwoners van Herent kunnen ook mailen naar : burenbemiddeling@herent.be en inwoners van Kortenberg naar burenbemiddeling@kortenberg.be.