Herent krijgt eerste buurtinformatienetwerk: BIN Roeselberg

In Herent is het eerste buurtinformatienetwerk (BIN) van start gegaan. Het netwerk heet Roeselberg en omvat de straten Vaaltweg, Aarschotseweg, Roeselveld, Bijlokstraat (het stuk tussen de Mechelsesteenweg en de Vaaltweg) en de Alfons Stesselstraat. Begin november werden borden aan de invalswegen van het gebied geplaatst. De BIN-borden geven aan dat men BIN-gebied betreedt en kunnen ontradend werken.

Vorig jaar namen enkele bewoners het initiatief om een BIN op te starten. De bewoners wilden hun steentje bijdragen aan het voorkomen van misdrijven. De leden van het BIN worden per e-mail en sms door de politie op de hoogte gehouden van verdachte situaties en diefstallen die plaatsvinden binnen het BIN-gebied. Daardoor wordt de buurt sterker betrokken en worden bewoners gestimuleerd om uit te kijken naar verdachte zaken en deze onmiddellijk aan de politie te melden.

De gemeente steunt het project, ook financieel, waardoor elke bewoner van het gebied gratis lid kan worden.

Bewoners die lid willen worden, kunnen contact opnemen met de BIN-coördinator Andre Libert via e-mail: a.libert@telenet.be of met de lokale politie via e-mail: pz.herko.diefstalpreventie@police.belgium.eu of telefoon 016 85 34 00.

Op de foto staan van links naar rechts: BIN-coördinator Andre Libert, burgemeester Astrid Pollers, commissaris Johan Vanhumbeeck en BIN-bestuurslid Leo Lambeir, aan een BIN-bord ter hoogte van de Mechelsesteenweg-Bijlokstraat.