Meld verdachte handelingen onmiddellijk via 101!

In de nacht van dinsdag op woensdag werden meerdere inbraken gepleegd op het grondgebied van de politiezone HerKo (Herent-Kortenberg). In de strijd tegen woninginbraken wil de lokale politie van Herent-Kortenberg nogmaals haar inwoners attent maken op het belang om verdachte handelingen onmiddellijk te melden via het nummer 101.

In de nacht van dinsdag op woensdag zagen enkele bewoners op het grondgebied verdachte personen, doch hebben hiervan geen of pas daags nadien melding gemaakt bij de politie. Zo werd een bewoner 's nachts wakker door het licht van een zaklamp dat in de woning scheen. Betrokkene zag nog een persoon weglopen, maar meldde dit niet onmiddellijk aan de politie.

Vaak laten burgers na om verdachte situaties te melden omdat ze de politie niet willen storen. De politiezone HerKo wijst erop dat ze dit niet als een last ervaart, maar wel als een hulpmiddel in de strijd tegen inbraken. Het is belangrijk om de verdachte situatie onmiddellijk te melden en dit niet via e-mail, Facebook of Twitter, maar steeds via het noodnummer 101, dat 24 uur op 24 bereikbaar is. De kans is dan immers het grootst dat de verdachte personen of het verdachte voertuig nog in de omgeving kunnen aangetroffen worden en dat (andere) inbraken kunnen voorkomen worden.

Geeft uw buikgevoel aan dat er iets niet klopt? Laat het ons meteen weten via 101! Probeer zoveel als mogelijk nuttige informatie door te geven, zoals een persoonsbeschrijving, nummerplaat, de richting waarin de personen verdwenen, enz.