Nieuwe BIN in Everberg

Enkele bewoners van Everberg namen het initiatief om een buurtinformatienetwerk (BIN) te starten. Het BIN omvat de hele deelgemeente Everberg, behalve de wijken Armendaal en Vrebos; die hebben hun eigen BIN. Bewoners van Everberg die nog geen lid zijn, kunnen gratis aansluiten.

Foto BIN bord

Hoe werkt het ?

Wanneer een verdachte situatie of een diefstal in de buurt meteen gemeld wordt aan de politie, kan de politie een sms sturen naar de aangesloten leden. In de sms wordt gevraagd uit te kijken naar verdachte personen of voertuigen. De bedoeling is de alertheid in de buurt te verhogen, op momenten dat dit nodig is. BIN-leden die nuttige info voor de politie hebben, bellen dit door naar het nummer 101. De noodcentrale 101 geeft deze info door naar de politieploegen op het terrein. Dit helpt de politie om verdachte personen of voertuigen te lokaliseren.

De gemeente en politiezone nemen de financiële kosten op zich, waardoor bewoners gratis lid kunnen worden.

Lid worden?

Bewoners die meerderjarig zijn en in Everberg wonen, kunnen lid worden. Contacteer de lokale politiezone Herent-Kortenberg of je lokale BIN-coördinator om lidmaatschap aan te vragen.

Of download het inschrijvingsformulier onderaan deze pagina en bezorg het aan politie HerKo of de lokale BIN-coördinator. 

Meer info?

Er zijn momenteel 13 buurtinformatienetwerken actief in de politiezone Herent-Kortenberg. Via deze link en na het ingeven van je adres, kan je nagaan of je in een BIN-gebied woont.