Nieuwe wijkinspecteur voor Winksele

In maart van dit jaar startte Glen Deryk als wijkinspecteur van Winksele (Herent). Hij neemt de fakkel over van de vorige wijkinspecteur die een nieuwe uitdaging aanging bij de Federale Politie. De wijk Winksele omvat Winksele dorp, Delle, Diependaal, Schoonzicht en een stuk van de Brusselsesteenweg.  

Wijkinspecteur van Winksele (Herent) -Glen Deryck

Inspecteur Deryk vertelt over zijn werk bij de lokale politie: “Ik startte negen jaar geleden mijn carrière als politie-inspecteur bij de interventiedienst van de politiezone Herent-Kortenberg. De variatie in een job bij de politie sprak me enorm aan. Bij de interventiedienst vond ik die afwisseling. Een interventie-inspecteur draait onregelmatige shiften en staat in voor dringende politietussenkomsten. Ik heb dat werk altijd graag gedaan, maar greep de kans om te starten bij de wijkdienst. De contacten met burgers tijdens de interventiediensten zijn eerder vluchtig. Je ontmoet mensen in conflictsituaties of op moeilijke momenten in hun leven. Als wijkinspecteur is er meer ruimte om mensen op een andere manier te leren kennen. Burgers komen naar mij om hun hart te luchten over de grote en kleine problemen die hen wakker houden. Wanneer ik zelf geen oplossing kan bieden, verwijs ik door naar de juiste instantie. Mijn terreinwerk doe ik zoveel als mogelijk met de fiets. Zelfs de Sigarenberg rij ik met m’n fiets op.”

Je kan wijkinspecteur Deryk tijdens zijn diensturen telefonisch bereiken via het algemeen nummer van de politiezone 016/85.34.00. Een e-mail richt je naar pz.herko.wijk.herent@police.belgium.eu.  Voor dringende politiehulp, bel je 101.

Wil je weten wie jouw wijkinspecteur is? Neem een kijkje onder de rubriek “je wijkinspecteur”.