Resultaten controleactie ‘Samen Tegen Inbraak’: fietsteam treft verdacht voertuig met vier inzittenden aan

Op dinsdag 21 november heeft de politiezone HerKo opnieuw een controleactie georganiseerd in het kader van haar jaarlijkse campagne 'Samen Tegen Inbraak'. Tijdens het eerste deel van de actie werd er samengewerkt met de politiezone Kastze en werden er op het grondgebied van de gemeente Kampenhout door de politiezone HerKo 43 voertuigen gecontroleerd. Geen enkele gecontroleerde bestuurder reed onder invloed van alcohol. Er werden drie verkeersinbreuken vastgesteld.

Het tweede deel van de controleactie speelde zich af in Veltem-Beisem en Kortenberg. Twee medewerkers van de wijkdienst Kortenberg werden ingezet als fietsteam en patrouilleerden in de wijde omgeving van de controleplaatsen.

In totaal werden 90 voertuigen gecontroleerd. Twee bestuurders bliezen positief: het rijbewijs van een 58-jarige man werd gedurende zes uur ingehouden en een 33-jarige man diende zijn rijbewijs voor een periode van drie uur in te leveren. Een personenvoertuig en een motorfiets werden in beslag genomen wegens niet-verzekering en, in geval van de motorfiets, niet-inschrijving. Daarnaast werden nog een aantal PV's opgesteld wegens defecte verlichting, niet gebruiken van de fietsverlichting, het niet kunnen voorleggen van een identiteitskaart of rijbewijs en een verlopen technische keuring.

Tijdens het patrouilleren in Kortenberg trof het fietsteam een verdacht geparkeerd voertuig met vier inzittenden aan. Tijdens de fouille werd bij een persoon zes gram speed aangetroffen. Van de persoon die achter het stuur zat, werd een speekseltest afgenomen: hij testte positief op amfetamines/speed. Twee personen bleken bovendien gekend te zijn bij de politie. De andere twee inzittenden werden gezocht door de politie omdat hen een rijverbod moest betekend worden. Beide personen moeten binnen de vijf werkdagen hun rijbewijs inleveren bij het bevoegde parket.