Resultaten verkeersactie 28 februari 2024

Op woensdag 28 februari 2024 organiseerde Politie HerKo een verkeersactie in het kader van “rijden onder invloed achter het stuur”. De controles vonden plaats op verschillende locaties in Herent en Kortenberg. In totaal werden er vijf medewerkers ingezet.

Verkeersactie 28 februari 2024

Politie HerKo controleerde tijdens de actie 253 bestuurders op rijden onder invloed achter het stuur. Twee bestuurders legden een positieve ademtest af. De eerste bestuurder (een 61-jarige man) werd omstreeks 10:00 betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs werd voor een periode van 3 uur ingehouden. Een tweede bestuurder (een 26-jarige man) blies positief rond 12:15. Zijn rijbewijs werd ingehouden voor een periode van 6 uur. Beiden ontvingen een proces-verbaal voor rijden onder invloed van alcohol.

Er werd ook één GAS-boete voor sluikstorten opgemaakt voor een bestuurder die vlak voor het controledispositief zijn sigaret uit de wagen gooide. Later in de namiddag reed een bestuurder door het rode verkeerslicht aan het kruispunt Brusselsesteenweg (N2) met de Termereboslaan. Hierbij werd hij door een politieploeg aan de kant gezet. De bestuurder was op het moment van de overtreding handenvrij aan het bellen en had niet opgemerkt dat hij door het rode verkeerslicht was gereden. Hij ontvangt hiervoor een proces-verbaal van 174 euro.