Samen voor een veilige schoolomgeving!

Recent werden vier enthousiaste vrijwilligers uit Herent opgeleid tot gemachtigde opzichter. Zij kregen een attest en bijhorende uitrusting (fluo hesje, tricolore armband en een C3-bordje). Gemachtigde opzichters zorgen ervoor dat de schoolomgeving veiliger wordt voor kinderen. Zo helpen zij kinderen de straat oversteken en veilig de schoolpoort te bereiken. Zij mogen eveneens aanwijzingen geven aan andere weggebruikers, maar zijn niet gemachtigd om het verkeer te regelen.

De opleiding bestaat uit twee delen. Eerst en vooral een theoretisch gedeelte waarbij een deel van het verkeersreglement, met nadruk op voetgangers en fietsers, wordt aangeleerd. Vervolgens een praktisch gedeelte op straat waarbij de theorie in praktijk wordt omgezet en de rol van gemachtigde opzichter wordt geoefend.

Elk jaar organiseert de provincie een opleiding tot gemachtigde opzichter. Heeft u ook interesse om gemachtigde opzichter te worden en zo een steentje bij te dragen aan de verkeersveiligheid? Neem dan zeker een kijkje op www.vlaamsbrabant.be .

We wensen de nieuwe gemachtigde opzichters veel succes toe!