Hoe aangifte doen?

Ben je slachtoffer van een misdrijf? Werd je wagen beschadigd? Je portefeuille gestolen of kwijt? Aarzel dan niet om aangifte te doen bij de politie. Alleen dan kan een onderzoek gestart worden.

Er zijn drie manieren waarop je aangifte kan doen:

  1. In een politiehuis: tijdens de openingsuren kun je terecht in een van onze politiehuizen;
  2. Online politieloket: voor bepaalde feiten kan je aangifte doen via het online politieloket;
  3. Ter plaatse: bij dringende interventies of misdrijven waarbij vaststellingen nodig zijn, komt de politie ter plaatse.

Aangiftes via de telefoon, e-mail of sociale media zijn niet mogelijk.

In een politiehuis

Tijdens de openingsuren kan je in het politiehuis van Herent of Kortenberg terecht om aangifte te doen of een klacht neer te leggen. Hier kan je eveneens de nodige documenten bekomen in geval van verlies of diefstal van officiële documenten (identiteitskaart, rijbewijs, …).

Online politieloket

Police-on-web is het online politieloket dat 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar is via www.politie.be, je kan er terecht voor aangifte van bepaalde feiten, het aanvragen van afwezigheidstoezicht of het aanmelden van je alarmsysteem.

Voor aangifte van volgende feiten kan je op police-on-web terecht:

  • fietsdiefstal;
  • bromfietsdiefstal;
  • winkeldiefstal;
  • vandalisme;
  • graffiti.

Ter plaatse

In nood, bij dringende interventies (bv. verkeersongevallen met gewonden), bij feiten waarbij vaststellingen noodzakelijk zijn (bv. inbraak, winkeldiefstal met camerabeelden),..., komt de politie ter plaatse.

Bel 101!

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 016 85 34 00.