Hoe aangifte doen?

Aan het onthaal

Je kan tijdens onze openingsuren aangifte doen bij één van onze onthaalpunten. Maak vooraf een afspraak. Zo vermijd je lange wachttijden en kan je aangifte discreter worden behandeld. We informeren je vooraf welke documenten je moet meebrengen. 

Je kan op twee manieren een afspraak vastleggen :

  • Bel naar ons algemeen nummer 016/85.34.00. Op maandagen zijn we telefonisch bereikbaar van 8 uur tot 20 uur. Op de overige weekdagen van 8 uur tot 17 uur. Op zaterdagen kan je ons telefonisch bereiken van 8:30 tot 13:00 uur. 
  • Maak zelf online een afspraak via deze link
    Opgepast ! Voor het merendeel van de aangiften, heeft u de keuze om het politiehuis Herent te selecteren of het politiehuis Kortenberg. Let goed op bij uw keuze, zodat u op het moment van de afspraak niet op de verkeerde locatie staat. 

Het is mogelijk om voor bepaalde, niet-dringende feiten aangifte te doen via het online politieloket (police-on-web).

Online politieloket

Police-on-web is het online politieloket dat 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar is via www.politie.be, je kan er terecht voor de online aangifte van bepaalde feiten (fietsdiefstal, winkeldiefstal,...), het aanvragen van afwezigheidstoezicht of het aanmelden van je alarmsysteem.

Ter plaatse

In nood, bij dringende interventies (bv. verkeersongevallen met gewonden) of bij feiten waarbij vaststellingen noodzakelijk zijn (bv. inbraak, diefstal uit een voertuig,...), komt de politie ter plaatse. Bel dan steeds 101!

Voor dringende politiehulp of het melden van verdachte situaties, belt u het nummer 101. Dit nummer is 7 dagen op 7, 24 uur op 24 bereikbaar.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 016 85 34 00.