Besafe@home

1DagNiet wordt uitgebreid en maakt plaats voor de sensibiliseringscampagne BeSafe@home voor de strijd tegen elke vorm van diefstal: inbraak, diefstal met list, fietsdiefstal, gauwdiefstal, diefstal in auto's, diefstal van gegevens op smartphones, cybercriminaliteit.  Het doel van deze actie is burgers aan te moedigen om na te denken over datgene wat ze zelf kunnen doen om deze fenomenen aan te pakken.  

besafe

Meer info over de actie vindt u hier.   

De actie zal van 18 tot 24 oktober 2021 in heel België plaatsvinden.  Niet toevallig deze periode: met de overgang naar het winteruur willen we burgers zo goed mogelijk sensibiliseren om eenvoudige maatregelen ter bescherming tegen inbraak. 

Ook politiezone Druivenstreek zal die week extra zichtbaar aanwezig zijn en actie voeren.  Zo zijn we deze week aanwezig op de markten: op donderdagochtend in Overijse, op vrijdagochtend in Hoeilaart. Daarnaast zullen we deze week ook op discretere wijze ‘patrouilleren’.       

 

De campagne besteedt deze keer in het bijzonder aandacht aan de functie van diefstalpreventieadviseur. De diefstalpreventieadviseur helpt u bij het beveiligen van uw woning.  Hij of zij brengt een gratis bezoek aan uw woning en onderzoekt samen met u de zwakke punten van uw woning. Hij/zij verstrekt u advies over de maatregelen die moeten worden genomen. 

 

Waarom een beroep doen op een diefstalpreventieadviseur ?

-    Het is gratis

-    Hij/zij geeft advies op maat

-    Hij/zij geeft neutraal en objectief advies

-    Zijn/haar  aanbevelingen zijn niet bindend.

 

Maak een afspraak met uw diefstalpreventieadviseur via preventie@politiedruivenstreek.be 

Tot slot merken we nog op dat het aantal fietsdiefstallen de laatste jaren stijgt. Eenvoudige preventieve maatregelen zoals bv. een goed fietsslot, kunnen al snel een fietsdiefstal voorkomen. Meer info over een goed fietsslot vindt u hier.   Fiets verloren ? Check zeker de website gevondenfietsen.be 

   

 

Labels